Bağımlılık yaratan ‘Sosyal’ tehlikeye dikkat!

Payas Kaymakamlığı, Payas Belediyesi, Payas Milli Eğitim Müdürlüğü, Payas Toplum Hizmetleri Derneği ve KADEM  işbirliğiyle düzenlenen “Sosyal Medya Araçlarının Aile içi Kullanımı ve Bağımlı Okul Öncesi Çocuklar” adlı seminer yoğun ilgi gördü.

Payas Kamile Şahin Konferans Salonu’nda gerçekleşen seminere Payas Kaymakamı Dr. Polat Kara, Payas Belediye Başkan Vekili Fikret Saraçoğlu, Payas Milli Eğitim Müdürü Eray SarI, Payas Halk Eğitim Müdürü Sinan Koçulu, Payas İlçe Sağlık Müdürü Bülent Doğru, Payas Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mehmet Ali Aras, KADEM Hatay Temsilcisi Selma Tunç, kamu kurum müdürleri  ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Sosyolog Nurcan Özcan ile Anaokul Öğretmeni Zeynep Günen’in konuşmacı olduğu seminerde, katılımcılara, bilişim çağının sonuçları olarak hayatımıza giren Pc, İnternet, Cep Telefonu ve Tablet gibi araçların aile ve çocuklar üzerindeki olumsuz etkileri, bu araçların doğru kullanımı, sağlık üzerindeki olumsuz etkileri, aile ve çocuk üzerindeki sosyal etkileri ile çocukları sosyal medyadan uzak tutabilme yolları hakkında bilgiler aktarıldı.

Sosyal medya araçlarının aile içi kullanımı ve okul öncesi sosyal medya bağımlılığı ile ilgili soru ve cevap kısmıyla devam eden seminerde, katılımcılar en çok sıkıntı yaşanan bu sorunla ilgili gerçekleşen seminerin her kesime ulaşılmasını temenni etti.

 

Bir cevap yazın