Sınırdan 2 günde 10 bin sığınmacı geçti

Türkiye’deki Suriyeli sığınmacıların, Ramazan Ayı’nı ve bayramı ülkelerinde geçirmek için Cilvegözü Sınır Kapısı’ndan çıkışları başladı. Sığınmacılar, bu yıl ilk defa sisteme alınan ‘www.suriyeizin.com’ adresine girip “Suriye Vatandaşları Bilgilendirme ve Müracaat Sistemi” üzerinden randevu aldıktan sonra, sistem üzerinden doldurdukları formların çıktısını da yanlarında alarak, pasaport, ön kayıt belgesi ve geçici koruma kimlik kartı/yabancı tanıtma kartlarıyla Cilvegözü Sınır Kapısı’ndan çıkış yapabilecekler.

Dün başlayan çıkışlarda, 2 gün içerisinde yaklaşık 10 bin kişinin Suriye tarafına geçtiği belirtilirken, 13 Haziran’a kadar devam edecek olan çıkışlarda Suriyelilerin Türkiye’ye dönüş tarihi ise 18 Haziran da başlayıp, 15 Eylül de son bulacak.

Hatay İl Jandarma ve Reyhanlı İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından Cilvegözü Gümrük Kapısı’nda alınan güvenlik tedbirleri altında ülkelerine geçiş yapan Suriyeliler, polis, jandarma ve gümrük muhafaza görevlileri tarafından, kimlik belgeleri ve bavul kontrolleri yapılarak kendi ülkelerine geçiş yapıyor.

 

 

 

Bir cevap yazın