UV Metre, Ankara’dan sonra Payas’ta

Payas Belediyesi ve İskenderun Özel Bil- Fen Lisesi arasında ‘UV  METRE Eğitim Kültür İşbirliği’ protokolü imzaladı.  Sosyal sorumluluk projesi kapsamında hayata geçirilen projede; hassas ciltli insanlar başta olmak üzere tüm insanların, güneş ışığının zararlı etkilerinden ve hava kirliliğinden korunmasını sağlamak adına, insanlarda farkındalık oluşturulması hedeflendi.

İskenderun Özel Bil Fen Lisesi adına proje ile ilgili bilgiler veren Proje Sorumlusu Özcan Kıranbağlı, “Türkiye Bayar ilaç firmasının düzenlediği liseler arası bilim yarışmasında ‘UV METRE’yi istasyonlar şeklinde, şehrin diğer kesimlerine yayma fikri ile yola çıktık. İnovasyon çağında olduğumuz düşünülürse gelişmemiz kaçınılmaz olmalıydı. Bu sebeple Payas Belediyesi Stem Merkezi öğrencileri ile birlikte sosyal sorumluluk projesi kapsamında insanların faydalanacağı bir proje üretmek istedik. Maalesef Türkiye’de meteoroloji bunu ölçmüyor. Sadece Ankara’da 2006 teknolojisi ile alınmış bir cihaz bulunmakta.  Şimdi bizler de bu teknolojiyi hayata geçirmek istiyoruz” dedi.

Payas Belediye Başkanı Bekir Altan ise, öğrencileri tebrik ederek, “Hocamız enteresan ifadeler kullandı. STEM eğitiminde istediğimiz sonuçları almaya başladık. İçerisinde çocuklarımızın olması, dünya markası BAYER ile birlikte çalışmak bizim için bir ayrıcalık. Bil Fen İskenderun okullarında çalışan öğretmen ve yöneticileri kutluyorum. Biz de Payas STEM olarak eğitim camiasının emrindeyiz. 2006 teknolojisi ile sadece Ankara’da olan bir teknolojiyi tüm Hatay’ın kullanımına sunacağız. Yolunuz bahtınız açık olsun” diye konuştu.

Payas Belediyesi Stem Yöneticisi Cem Kağar ise, “Bu projeyi İskenderun ve Payas’ta istasyon kurarak hayata geçirip, veri akışını buradan sağlayıp, daha sonra IOS ve Android uygulamalarıyla Türkiye  geneline  yaymayı planlıyoruz” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, İskenderun Bil Fen Okulları Müdürü Serpil Sarnav arasında ‘UV  METRE Eğitim  Kültür  İşbirliği’  protokolü imzalandı.

 

Bir cevap yazın