Ramiz Parlar, adaylıktan çekildi

CHP’nin YSK’ya verdiği milletvekili aday listesinde Hatay 6’ncı sıra adayı olarak gösterilen Hasan Ramiz Parlar adaylıktan çekildiğini duyurdu. CHP Hatay listesindeki son dakika değişliklerinden duyduğu rahatsızlığı dile getiren Parlar, ilk listede yer alan arkadaşlarının ve ailelerinin toplum önünde düşürüldüğü durumun son derece üzücü ve onur kırıcı olduğunu ifade etti.

Açıklanan ilk listede aynı sırada aday gösterilmekten onur duyacağını¸ancak sonradan değiştirilen listede yer almanın siyaset etiğine aykırı olduğunu dile getiren Hasan Ramiz Parlar’ın adaylıktan çekilmesi ile ilgili kamuoyuna yaptığı açıklama şöyle: “24 Haziran 2018 tarihinde yapılacak genel seçimlerde CHP’den milletvekili aday adayı oldum. Malum olduğu üzere; CHP’nin yetkili kurulları olan önce MYK’da sonra da PM’de görüşülerek karara bağlanan ve onaylanan milletvekilliği aday listesi 20.05.2018 Pazar günü akşam saatlerinde açıklanarak kamuoyuyla paylaşılmış ve ulusal basında da yer almıştır. Ancak milletvekili aday listelerinin YSK’ya teslim edilmesine çok az bir zaman kala Genel Merkez aralarında Hatay’ın da bulunduğu bazı şehirlerin milletvekilliği aday listelerinde değişiklik yapılmıştır.

Bir gün önce açıklanan listede milletvekili seçilme şansı çok yüksek olan birinci ve dördüncü sıra adayları tamamen listeden çıkarılırken yine seçilme şansı çok yüksek olan ikinci sıra adayı seçilme şansı çok zayıf olan yedinci sıraya kaydırılmıştır. Her iki listede de yer alan arkadaşlarımızın partimizi en iyi şekilde temsil edeceklerinden hiç kuşkum yok. Ancak değişiklik gerekçesini, nedeni ve zamanlamasını anlayabilmiş değilim. Bu değerlendirmeyi ilk yada ikinci listedeki isimlerin doğruluğu yada yanlışlığı, listenin iyi yada kötü oluşu üzerinden yapmadığımı özellikle dikkatinize sunmak isterim. Bu değişikliği başta CHP’nin kurumsal saygınlığı ve güvenilirliği ile siyaset etiği ve toplum vicdanı açısından kabul edilebilir bulmadığım gibi ilk listede yer alan arkadaşlarımız ve ailelerinin toplum önünde düşürüldüğü durum açısından da son derece travmatik, üzücü ve onur kırıcı bulduğumu belirtmek istiyorum. Kendim şahsen genel merkez tarafından yapılan bu son değişiklikle Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili aday listesinin 6. sırasından milletvekili adayı olarak gösterilmiş bulunmaktayım. Normal şekilde açıklanan bir listede bu durumdan onur duyabilirdim. Ancak seçilebilme ihtimali olmasına rağmen yukarıda da belirttiğim gibi liste ilan edildikten sonra zamansız bir biçimde yapılan bu değişiklik sonucu listeye girmiş olmayı siyaset etiği, insanlık onuru ve kamu vicdanı açısından kabul edilebilir bulmadığımı ve bu nedenle milletvekili adaylık listesinden çekildiğimi bildirir tüm aday arkadaşlarıma başarılar dilerim.”

 

Bir cevap yazın