Bu fotoğrafta Hatay var..

İskenderun Kaymakamlığı tarafından, Tosyalı Holding’in katkılarıyla şehit yakınları, gaziler ve gazi aileleri için verilen iftar yemeği Hatay’ı aynı sofrada buluşturdu.

İskenderun, Payas, Belen, Arsuz, Dörtyol ve Erzin ilçelerini de kapsayan şehit yakınları, gazi ve gazi aileleri onuruna verilen iftar yemeğine Hatay Valisi Erdal Ata, 39. Mekanize Piyade Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Erkan Olgay, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, İskenderun Deniz Üs Komutanı Deniz Kurmay Albay Aykar Tekin, İskenderun Sahil Güvenlik Grup Komutanı SG Yarbay Çağın Taşkın, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, siyasi parti ve STK temsilcileri, dini inanç önderleri ile çok sayıda davetli katıldı.

Ramada Otel’de verilen ve farklı din ve kültürleri de bir araya getiren iftar yemeğinde yaklaşık iki bin kişiyi Hatay’ın en güzel fotoğrafını İskenderun’da oluşturdu. Kur’an-ı Kerim tilavetinin okunması ve hep birlikte dualar yapılmasının ardından, Akşam ezanının okunmasıyla binlerce kişi aynı sofranın etrafında oruç açarak Ramazan Ayı’nın manevi hazzını paylaşmanın mutluluğunu yaşadı.

 

 “Şehitlerimizin yakınları bizlere emanet”

İftar yemeğinde yaptığı kısa konuşmada birlik ve beraberliğin önemine dikkat çeken Hatay Valisi Erdal Ata, “Bu vatan için canını kanını vererek, bu topraklarda hür ve özgür yaşamamızı sağlayan şehitlerimize çok şey borçluyuz. Şehitlerimizin, gazilerimiz ve gazilerimizin yakınları onlar bizlere emanet. Bu iftarda bir araya gelip birlikte olmak istedik. Biz devlet, millet olarak şehit ve gazilerimize çok şeyler borçluyuz. İlimizde de kamu kurum ve kuruluşlar olarak şehitlerimizin yakınlarına gazilerimize, gazilerimizin yakınlarına yapabileceğimiz ne varsa her zaman yanlarında olduğumuzu belirtmek istiyorum. İftar programına katıldığınız için hepinize teşekkür ediyorum” derken, katkılarından dolayı Tosyalı Holding’e teşekkür etti.

Hayırsever Fatih Tosyalı  da şehit aileleri ve gaziler onuruna verileniftar yemeğine katılımlarından dolayı herkese  teşekkür ederek, “Ülkemizin birliği ve bütünlüğü için gözlerini kırpmadan canlarını feda eden şehit ve gazilerimize minnettar olduğumuzu belirtmek isterim” dedi.

İftar yemeği, Hatay İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu tarafından yapılan duanın ardından sona erdi.

Bir cevap yazın