Teknoversite farkı sahaya yansıdı

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği Bölümü Öğrencileri, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Adıyaman Bölge Müdürlüğü’nü ziyaret ederek, sahada teknik incelemelerde bulundu.

İSTE Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği Bölümü Araştırma Görevlisi Onur Eser Kök koordinatörlüğünde Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Adıyaman Bölge Müdürlüğü’nde gerçekleşen gezide Bölge Müdür Yardımcısı Murat Sargınalp ile Petrol ve Doğalgaz Mühendisi Barbaros İraz tarafından yapılan ön bilgilendirmenin ardından, Karakuş Üretim Kampındaki işleyiş detaylı bir şekilde anlatıldı.

Derslerde gördükleri teorik bilgileri pekiştirme olanağı bulan öğrencilere, Kuyu Tamamlama Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren bir workover kulesini de ziyaret ettikten sonra, saha mühendisleri tarafından hem yapılan operasyonlar hem de diğer birim faaliyetleri konularında detaylı bilgiler aktarıldı. Gezinin son aşamasında, Sondaj Hizmetleri birimine bağlı bir faal sondaj kulesi ziyaret edildi. Aktif sondaj yapılan kulede öğrencilere ilk önce ‘İş Sağlığı ve Güvenliği’ eğitiminin ardından Petrol ve Doğalgaz Mühendisi Barbaros İraz tarafından kule üzerinde teknik bilgiler öğrencilere detaylı olarak aktarıldı.

 

 

Bir cevap yazın