Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü 171 yaşında

Tapu ve Kadastro 12. Bölge Müdürü Burhan Göksu ve beraberindeki heyet, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün 171’nci kuruluş yıldönümü dolayısıyla Hatay Valisi Erdal Ata’ya nezaket ziyaretinde bulundu.

Bölge Müdürü Burhan Göksu,  Vali Ata’ya 21 Mayıs 1847 yılında Defterhane-i Amire Kalemi adıyla kayıtları tutulmaya başlanan Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün Kuruluşunun 171. Yıldönümü dolayısı ile hafta boyunca gerçekleştirilecek etkinlikler hakkında bilgiler verdi.

Gerçekleşen ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Hatay Valisi Erdal Ata, “Ülkemiz sınırları içerisindeki taşınmazlarla ilgili her türlü tescil işlerinin yapılması, belgelerin arşivlenmesi, büyük ölçekli topoğrafik haritaların üretilmesi gibi temel görevleri icra eden teşkilat ilimizde; 1 Bölge Müdürlüğü, 1 İl Müdürlüğü ve 15 İlçe Tapu Müdürlüğü bünyesinde 540 civarında personel ile halkımıza hizmet vermektedir. Hatay’da 520.000 civarında parsellenmiş mülkiyet mevcut olup, bunların 200.000 adedinin yenileme işlemi tamamlanmıştır” diyerek, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün Kuruluşunun 171. Yıldönümünü kutladı.

 

Bir cevap yazın