Liste depremi Hatay’ı fena sarstı

CHP Hatay’da 24 Haziran seçimlerinde milletvekili olmak için yarışacak isimlerin açıklandığı ilk aday listesinde yer alan Servet Mullaoğlu, Nermin Yıldırım Kara, Mehmet Fatih Turan ve Cemiyet Kışlıoğlu, yapılan değişiklikle liste dışı kalmalarına vatandaşlarla birlikte sert tepki gösterdi. Hatay Büyükşehir Belediye Binası önünde partililerle bir araya gelen 4 aday, listelerdeki son dakika değişikliğinden Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ı sorumlu tutarken, hem Başkan Savaş’ı istifaya davet etti, hem de belediye binasına siyah çelenk sundu.

“Lütfü Savaş istifa et”

Vatandaşlar tarafından ‘Hatay’ın fatihi’ ve ‘Hatay’ın Servet’i’ sloganlarıyla karşılanan Servet Mullaoğlu, birinci sırada iken adının silindiği milletvekili listesine Başkan Lütfü Savaş’ın müdahale ettiğini vurgulayarak, Hatay Halkı’ndan özür diledi.

Tek adam rejimine karşı mücadele ederken, Hatay’da bir diktatörü asla kabul etmeyeceğini söyleyen Servet Mullaoğlu, “Büyükşehir’i kazanmak için canla başla çalıştık. Hatay halkından böyle bir adamı belediye başkanı seçtiğimiz için özür diliyorum. Genel merkezimiz anket çalışması, örgütten gelen iradeyi tecelli etmiş ve bizi listeye seçmiş. Bu liste Parti Meclisi tarafından da onaylanmış ama beyefendi rahatsız olmuş. Bunlar olursa, ‘Ben istifa ederim’ demiş. Bizim eğer Hatay iyi olacaksa, eğer partimiz başarılı ocaksa değil milletvekilliğimiz, canımız feda olsun. Bugüne kadar ne ben, ne de arkadaşlarımın hiçbiri mevki makam mücadelesi vermedik. Biz bu şekilde icazet alarak gelecek milletvekilliğini de ayaklar altına alıyoruz. Sürekli onurumuz için mücadele verdik, onurumuz için yaşadık. Ama yapılan bu haksızlığa karşı artık yeter diyoruz. Yeterrrr… Biz tek adam rejimine karşı dururken, burada başımızda bir diktatörü kabul etmiyoruz. CHP’nin gereklerini bir türlü içine sindiremeyen bu adamın CHP’de yeri yoktur. Kendisini istemiyoruz. Milletvekili olmuşuz, olmamış hiç önemli değil. Partimiz için biz sonuna kadar elimizden geleni yapacağız. Birisinin ortağını, birisinin karısını, birisinin bilmem neyini milletvekili yaparak kime hizmet ediyorsunuz? Bunu kabul etmiyoruz, sonucu ne olursa olsun kabul etmiyoruz. Eğer bunlara sessiz kalırsak, biz neyi değiştireceğiz. Lütfü Savaş’ın istifa etmesini istiyoruz. Haksızlıklara ve zulme karşı mücadele ettik, etmeye de devam edeceğiz. Haksızlık ve zulüm kimden gelirse gelsin biz kalbimizle, ruhumuzla karşısındayız. Mücadeleye devam” şeklinde konuşurken, konuşması Lütfü Savaş aleyhine atılan sloganlarla sık sık kesildi.

“Örgütlerin iradesine sahip çıkın”

Listede adı silinen diğer bir aday Mehmet Fatih Turan ise, tüm örgütlerin görüşü alınarak yapılan ilk listenin Hatay’a uygun görülen en demokratik liste olduğunu belirterek, “Bazı güçler CHP birinci olmasın, Hatay’da 6 milletvekili çıkarmasın diye uğraşıyor. Lütfü Savaş istifa etmen gerekiyor. Bu partiye zarar verdiğin yeter” dedi.

Cemiyet Kışlıoğlu ise örgütün iradesini yok sayan CHP’nin hiçbir zaman başarılı olamayacağının altını çizerek, “Burada örgütün iradesi yok sayılmıştır. Hepinizi örgütümüzün iradesine sahip çıkmaya davet ediyorum.  İradenizi, egemenliğinizi kesinlikle bir tek kişiye vermeyin. Hakkınıza sahip çıkın” diyerek,önemli bir mesaj verdi.

Partimizin arkasındayız ama…

CHP Hatay milletvekili listesinde adı ikinci sırada yer alan ve revizyonla birlikte adı listede yedinci sıraya kaydırılan Nermin Yıldırım Kara da, “Demokrasi için, aydınlık gelecek için üzerimize düşen görevi üstlenmek için çok önemli bir yola çıktık. Bizim kişilerle hiçbir sorunumuz yok. Fakat, farklı bir irade koymaya çalışan, farklı bir hesabı kitabı olmaya çalışan kişiler veya kurumlarla her ne platform olursa olsun mücadele etiğimiz gibi, bu konuda da mücadele edeceğiz. Biz hak, hukuk, adalet dedik. Liste neden, niye, hangi amaçla, ne için, kime hizmet için değişiyor. Buna irade koyan kimse bunu açıklamakla yükümlüdür. Milletvekili olalım, olmayalım bizim böyle bir derdimiz yok. Biz vatan için, millet için, bağımsızlığımız için aydınlık geleceğimiz için çalıştık. Kimsenin menfaati için çalışmadık. Biz kendi partimizin arkasındayız. Sonradan olanlarla biz bu yolu yürümedik, yine de yürümeyeceğiz. Bizi bu listeye layık gören genel merkezimize ve genel başkanımıza teşekkür ederiz. Listede olmasak da yine çalışacağız” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Servet Mullaoğlu ve Mehmet Fatih Turan, Hatay Büyükşehir Belediye Binası’nın kapısına siyah çelenk bıraktı.

 

 

 

https://www.facebook.com/servet.mullaoglu/videos/1022781541208618/

Bir cevap yazın