Gençliğin Bayramı, İskenderun’da bir başka kutlandı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’da başlattığı kurtuluş mücadelesinin 99’inci yıl dönümü ve 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı İskenderun’da büyük bir coşkuyla kutlandı.

Atatürk Anıt Alanı’nda  saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan kutlama programına 600 öğrenci Türk Bayrağı ve ‘Hatay Ata’ yazılı koreografisi ile kutlamalara renk kattı.

Yoğun katılım

Törenlere, İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, İskenderun Sahil Güvenlik Grup Komutanı SG Yarbay Çağın Taşkın, İskenderun Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çelikkol,  İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli,  İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Tuğrul, İskenderun Gençlik Hizmetleri ve Spor ilçe Müdürü Ferit Ali Gündel, İlçe Emniyet Müdürü Zeki Balcı, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ferit Gül, siyasi parti temsilcileri, STK’ların yanı sıra öğrenciler ve veliler katıldı.

“19 Mayıs, bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin adıdır”

İskenderun Gençlik Hizmetleri ve Spor ilçe Müdürü Ferit Ali Gündel, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında, “19 Mayıs 1919 tarihi, Atatürk’ün Samsun’a attığı ilk adım, milletimizin bağımsızlığını ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun ilk adımıdır. 19 Mayıs 1919 tarihi bütün umutların tükenmeye başladığı bir dönemde Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Türk milleti için bağımlı yaşamaktansa ölmek daha iyidir’ diyerek Samsun’a çıkması bağımsızlık ve özgürlük mücadelemizin de başlangıcıdır” dedi. Programda, 19 Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında düzenlenen sportif aktivitelerde başarılı okul takımları öğrencilerine protokol tarafından kupa ve madalyaları takdim edildi.

Sporcu, zeki ve çevik gençlik

İskenderun Denizciler Yakup Bozatlı Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan Türk Bayrağı ve Hatay koreografisinde öğrenciler tek bir ağızdan Atatürk’ün Gençliğe Hitabesini okuyarak, Ata’nın izinde oldukları mesajını verdi.  Gerçekleştirilen koreografiler izleyenler tarafından büyük alkış aldı.

Karate, güreş, okçuluk gibi sportif gösterilerin yapıldığı törenlerde özellikle oOkçuluk atışları yoğun ilgi görürken, okçuluk eğitimini veren Gençlik Hizmetleri ve Spor ilçe Müdürü Gündel protokol üyelerine de atış yaptırdı. Kaymakam Soytürk ise, ilk attığı oku hedeften vurarak büyük alkış aldı.

 

 

Bir cevap yazın