‘Doktorum’ artık bir cep telefonu kadar yakın!

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu Ortopedi Doktoru Armağan Sağır’ın ‘Doktorum’ uygulaması sayesinde hastalar, şikayetlerini bildirerek hangi doktora gitmeleri gerektiğini öğreniyor.

Mezuniyetinden sonra meslekteki 6 aylık zorunlu görevini İskenderun Devlet Hastanesi’nde yaptıktan sonra Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne tayini çıkan 26 yaşındaki Ortopedi Doktoru Armağan Sağır, hastalarda bilgi kirliliğini önlemek, hastaları doğru yönlendirmek, acil servislerdeki yoğunluğu önlemek ve hastalık komplikasyonlarında harcama masraflarını önlemek amacıyla 2 yıl üzerinde çalıştığı ’Doktorum’ uygulamasını 1,5 ay gibi kısa sürede on binlerce kişi tarafından indirildiğini söyledi.

Hastalık belirtileri, tanı tedavisinin yanı sıra en yakın hastane ve eczaneye de yönlendirme sağlayan uygulamanın patentini de aldığını belirten Dr. Sağır, “Doktorum Türkiye’de hatta dünyada ilk ve tek kendi kendinize teşhis koyabileceğiniz, gidilmesi gereken uzmanlık departmanını gösteren, bir nevi birinci derece sağlık hizmetini veren bir mobil uygulama. ‘Doktorum’u ücretsiz olarak cep telefonunuza indirdikten sonra yaş ve cinsiyet seçimi, ardından hastalık belirtilerinizi girerek, olası hastalıklar tablosundaki en olası hastalığınız tıklandığında, hastalık hakkında bilgi sahibi olabiliyorsunuz. Öneri, tedavi şekli ve gidilmesi gereken uzmanlık departmanı bilgisine ulaşabiliyorsunuz. Önerilerde kişilerin daha çok evde uygulayabileceği bitkisel tedavi yöntemlerini de içeren öneri niteliğinde bilgiler bulunuyor. Tedavi bölümünde ise tamamen doktorunuzun uygulayabileceği en güzel tedavi yöntemleri hakkında açıklamalar var. Ayrıca çevrenizde bulunan hastane ve eczaneleri navigasyon özellikli, lokasyon bilgilerine ve telefon numaralarına uygulama ile ulaşabiliyorsunuz. Vücut kitle endeksi, gebelik haftası, verimli gebelik günlerini de hesaplatabiliyorsunuz. Bu programdan herkesin yararlanabilmesi için uygulama tamamen ücretsizdir” dedi.

 

Bir cevap yazın