Akdeniz’den 750 bin ton atık çıkarıldı

 

Akdeniz’e kıyısı bulunan 21 ülkede eş zamanlı yapılan “Akdeniz’i Temizleyelim-Clean Up The Med” kampanyasının Türkiye ayağı kapsamında Dörtyol’da dalgıçlar denizde, öğrenciler ise sahilde temizlik çalışması yaptı.

İtalyan Çevre Koruma Örgütü Legambiente öncülüğünde her yıl geleneksel olarak düzenlenen kampanya kapsamında, Yaban Hayatını Koruma ve Dayanışma Derneği (YAHO-DER) tarafından Yeniyurt sahilinde üç gün sürecek olan temizlik çalışmalarına Hatay Büyükşehir Belediyesi, Dörtyol Belediyesi, İskenderun Sahil Güvenlik Komutanlığı, Osmaniye Doğa, Yaban Hayatı Koruma ve Araştırma Derneği, Osmaniye Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü temsilcileri ile öğrenci ve öğretmenler destek verdi.

YAHO-DER Başkanı Mustafa Özer, 25’incisi düzenlenen etkinliğin amacının Akdeniz’deki kirliliğe dikkat çekmenin yanı sıra deniz kirliliğine neden olan faktörlerin azaltılması veya engellenmesi için kamuoyu oluşturmak olduğunu söyledi.

Akdeniz kıyılarından 1995 yılından itibaren 750 bin ton atık toplandığını ve 100 bin kilometrelik sahil bandının temizlendiğini belirten Özer, plastik maddelerin denizdeki canlılara zarar verdiğini vurguladı.

İskenderun Teknik Üniversitesi Denizcilik Meslek Yüksekokulu dalgıçlarının deniz altından topladıkları atık maddeleri de çıkardığı etkinlikte, öğrenciler sahil bandında çöp topladıktan sonra, sahilde uçurtma uçurdu.

 

 

Bir cevap yazın