Spor taramasıyla yetenek avı başladı!

Milli Eğitim Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı işbirliğiyle, geleceğimizin teminatı olan çocuklar için 81 ilde eş zamanda hayata geçirilecek olan  “Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi” için İskenderun’da oluşturulan 8 tarama istasyonu çalışmalara başladı.

Millî Eğitim Bakanlığı bünyesinde eğitim öğretime devam eden öğrencilerin becerilerine göre sportif yeteneklerinin tespit edilmesi ve bedensel yeteneklerine göre spor faaliyetlere yönlendirilmelerinin hedeflendiği proje İskenderun’da İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü işbirliğiyle hayata geçirildi.

Çevik sporcular belirleniyor

İskenderun Kapalı Spor Salonu’nda etkin bir teknik kadro ile oluşturulan tarama istasyonları ile İskenderun ve Arsuz’da yaklaşık 6 bin ilkokul 3’ncü sınıf öğrencisi boy-kilo ölçümleri, esneklik testi, kulaç uzunluğu ve üst gövde yüksekliği, dikey sıçrama testi, kavrama kuvveti testi, çeviklik testi, 20 m. sürat testi ve sağlık topu atış testlerinden geçirilerek, hangi spor dallarına daha yatkın oldukları tespit edilecek. Böylece, öğrencilerin doğru branşa yönlendirilmemesinden kaynaklanan zaman kayıplarının önlenmesi ve yeteneğine en uygun branşa yönlendirilmesinin sağlanması, olimpiyatlarda ve uluslararası yarışmalarda hem eğitim açısından donanımlı hem de kürsüye çıkmış başarılı sporcuları görmenin imkân ve ihtimali de önceden tespit edilmiş olacak. 8 Mayıs’ta başlayan taramalar, 8 Haziran’a kadar devam edecek.

  

 

 

Bir cevap yazın