Bu yıl hedef; 1,5 milyon turist

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Suriye’nin Afrin bölgesinde düzenlenen “Zeytin Dalı Harekatı” kapsamında sınırların güvenlik altına alınmasıyla Hatay’da son 6 yılda durma noktasına gelen turizmde hareketli günler yaşanıyor. Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin ile Hatay Turizm Derneği Başkanı Sabahattin Nacioğlu, yaptıkları değerlendirmede özellikle hafta sonları otellerin doluluk oranlarının yüzde 100’e ulaştığını belirtirken, bu yıl çok ciddi bir turizm potansiyeli beklediklerinin altını çizdi.

Turizm dinamikleri harekete geçti

Hatay turizmi ile ilgili umut verici açıklamalar yapan Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin, “Terörle mücadele ve teröristlerin temizlenmesine yönelik gerçekleşen Zeytin Dalı Harekatı hem ülkemize hem bölgemize bir moral aşılamıştır. Özellikle bölgemizin güvenliğine son derece etkisi olmuştur. Bu barış harekatının bitmesini müteakiben ilimizdeki turizm dinamikleri harekete geçmiş, özellikle hafta sonları doluluk oranlarımız Antakya içindeki otellerde yüzde 100’e dayanmıştır. Ama ancak şunu itiraf etmemiz gerekir; bu yeterli bir gelişme değil Hatay ekonomisi için. Başta Yayladağı Sınır Kapısı’nın insan ve turizm için açılması özellikle çok durgun günler yaşayan Harbiye bölgesi ve Antakya insanı için çok önemlidir. Hemen Cilvegözü yakınında bir sınır kapısı çalışması var. Bu da umut verici. Buradan direk Afrin’e ulaşmak açısından umut verici bu kapının ticari anlamdan da kullanılacak olması Hatay ekonomisi ve ülkemiz için sevindirici. Suriye’de barışın tesis edilmesiyle Hatay ekonomisinin daha büyük bir ivme kazanacağına inanmaktayım” dedi.

“Hakkettiğimizi alacağız”

Hatay Turizm Derneği Başkanı Sabahattin Nacioğlu da, Hatay’ın Suriye Savaşı’ndan sonra ilk defa bu yıl yeniden turist ağırlama şansı yakaladığını ve turist sayısında ciddi bir artış olduğunu belirterek, “Geçen aylarda Hatay’a yerli ve yabancı turistler çok iyi akın etti. Suriye savaşının başlamasından sonra tabi bu sevindirici bir olaydır. Turistlerin şehirlerimizde gezmesi ve şehrimizin tarihi mekânları ziyaret etmesi bizleri ve esnafımızı çok sevindirdi. Bu durumun daha iyiye gideceğini düşünüyorum. Hatay hakikaten hak ettiği yere gelecektir. Bu yıl turizmde büyük bir patlama yaşanacağını düşünüyorum. Hatay, gerçekten Türkiye’nin en güvenli, en istikrarlı ve en iyi illerinden birisidir. Daha önce yapılan kötü algılar, şu anda kesinlikle kaldırılmış durumda” dedi.

EXPO2021 avantaj

Bu yıl 1,5 milyona yakın turist hedefleri olduğunu belirten Nacioğlu, “Bu hedeflerimiz yavaş yavaş Avrupalıların da gelmesiyle biraz daha iyi olacak. Çünkü 6 – 7 yıldır ilimize yabancı turist gelmiyordu. Yabancı turistler,  tedirginlik yaşadıkları için seyahat vizelerini ve sigortalarını yapmıyorlardı.  Ama bu yıl yabancı turistler yavaş yavaş gelmeye başladı, talepler olmaya başladı. Gezilerimizi çok rahat yaptık. Hatay’a gelen turistler, buranın geldikleri şehirlerden daha güvenli bir il olduğunu dile getirdiler. Bizler de inşallah her yıl olduğu gibi, turistlerimizi en iyi şekilde ağırlayacağız. Bildiğiniz gibi, EXPO 2021 Hatay’da yapılacak ve buraya çok ciddi bir turist kitlesi gelecek. Bu da bizim için çok büyük bir avantaj olacak” şeklinde konuştu.

 

 

Bir cevap yazın