Bu program bütün anneler için…

Belen Kaymakamlığı, sevginin, şefkatin ve sabrın eşsiz timsalleri olan anneler için muhteşem bir Anneler Günü programı hazırladı.  Bahçeşehir Koleji Konferans Salonu’nda Ziya Gökalp İlkokulu öğrencileri tarafından hazırlanan programa ev sahibi Kaymakam Abdulaziz Aydın’ın yanı sıra Kaymakam Refiki Ali Yıldırım, Belediye Başkanı Adnan Vurucu, Karma Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Halit Kanat, siyasi parti temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşları temsilcileri, daire amirleri, okul müdürleri, öğrenci, veli ve vatandaşlar katıldı.

‘Anne’yi anlattılar

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program; sınıf öğretmeni Kadriye Yıldız Yakut’un günün anlam ve önemini belirten konuşması ve bir velinin Anneler Günü dolayısıyla duygu ve düşüncelerini aktarması ile devam etti.  Öğrencilerin Anneler Günü video sunumu, “Senden Daha Güzel”, “Bilmece”, Biricik Annemsin” adlı gösterileri ve şiir dinletilerinin yanı sıra  programa İşaret Dili Koro Çalışması ve Halk Oyunları Gösterisi damga vurdu.

“Annelere değer veren bir medeniyetin mirasçılarıyız”

Yürekleri sevgi dolu başta şehit ve gazi anneleri ile eşleri olmak üzere ülkemizdeki bütün kadınların Anneler Günü’nü kutlayan Belen Kaymakamı Abdulaziz Aydın, “Anneler Günü’nü” varlığımızı borçlu olduğumuz, sevgi, hoşgörü, merhamet ve özveri kaynağımız değerli annelerimizin bu anlamlı günlerini sevgi ve saygı duygularıyla yoğunlaşarak, milletçe kenetlenerek kutlayacağız. Karşılıksız emeğin, şefkatin tükenmez kaynağı, annelerimiz bizi millet yapan değerlerin her birimizde hayat bulmasında, yaşatılmasında en çok payı olan aile ve toplum hayatının temel direğidir. Bu anlamlı günde, yeryüzündeki tüm bireylerin kalbi, bitmek bilmeyen sabrın, affediciliğin, fedakârlığın, sevgi ve saygının timsali annelerimiz için çarpacaktır. Ailesi, ülkesi ve milleti için yaptığı fedakarlıklarla; sosyal ve ekonomik alanda önemli roller üstlenen, toplumumuzun yapısını güçlendirip şekillendiren, aile birliğinin en önemli unsuru olan annelerimiz her türlü takdiri hak etmektedirler. Ne mutlu ki bize; milletçe tarih boyunca her zaman kadınları baş tacı eden, onlara büyük değer veren bir medeniyetin mirasçılarıyız. Fedakar annelerimizi sadece bugünle sınırlı bir şekilde hatırlamanın onlara yapılacak en büyük hata olacağı düşüncesinden hareketle, onlara yılın her gününde hak ettikleri saygı, iltifat, sevgi ve güler yüzü fazlasıyla göstererek hayır duaları alınmalı, kırıcı ve incitici tavır ve davranıştan mutlaka uzak durulmalıdır” diyerek, programda emeği geçen herkese teşekkür etti.

Tören, ilçe genelinde düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ile sona erdi.

Bir cevap yazın