Belenli Mucitler protokolü şaşırttı

Belen Kaymakamı Abdülaziz Aydın, Belen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin başarılı öğrencilerinin tasarladığı 25 projenin görücüye çıktığı bilim şenliğine katıldı.

TUBİTAK 4006 Bilim fuarı kapsamında öğrencilerin bilim yolunda ilerlemelerini sağlamak amacıyla düzenlenen şenlikte, projeleri büyük bir titizlikle tek tek inceleyen Kaymakam Aydın’a Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu, Emniyet Amiri Mehmet Karcı, Milli Eğitim Müdürü Bekir Şahan da eşlik etti.

Karma Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Halit Kanat, belediye meclis üyeleri, okul müdürleri, öğretmen, öğrenci ve velilerin katıldığı bilim şenliğinin açılış kurdelesini kesen Kaymakam Aydın, öğrencilerin yaratıcılıklarını geliştirebilmeleri ve ilgi alanlarının ortaya çıkmasına destek veren ve en önemlisi de TÜBİTAK desteğiyle gerçekleşen bilim şenliğinin Belen’de gerçekleşmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirirken, öğrencileri de tebrik etti.

Belen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü İbrahim Bilgin de, “2017-2018 Eğitim Öğretim yılında TUBİTAK 4006 Bilim fuarı kapsamında düzenlenen bilim şenliğimizde birbirinden farklı 25 adet projemiz yeraldı. Bu fuarla öğrencilerin fikirlerini proje halinde geliştirmeleri, paylaşmaları ve hayata geçirme düzeyine getirmelerine zemin ve imkân sağlamak gayesindeyiz. Bu açıdan bilim şenliklerini önemsiyoruz. Yoğun bir çalışmadan sonra görücüye çıkan projelerin hazırlanmasında emeği geçen öğrenci ve öğretmenlerimizi tebrik ediyor, katılımlarınızdan dolayı sizlere teşekkür ediyorum” dedi.

 

Bir cevap yazın