Büyükşehirden lojistik filoya büyük destek

Çiftçiden esnafa, sanayiciden nakliyatçıya kadar Hatay’ın tüm dinamikleri için önemli projeler üreten Hatay Büyükşehir Belediyesi, bu kez Kırıkhan Tır Garajı’nın açılışını gerçekleştirdi.

Açılış törenine Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın yanı, Kırıkhan Kaymakamı Mustafa Erkayıran, Kırıkhan  Uluslararası Nakliyeciler Dernek Başkanı Nurettin  Kılıç ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Tırların şehir içine park edilmesini önlemek ve lojistik firmalarının mola vermelerini sağlamak amacıyla Kırıkhan’ın Mahmutlu Mahallesi’nde 52 dönümlük arazi üzerine 26 ofis ile bakım onarım alanları bulunduran 70 tır kapasiteli yeni tır garajını Hatay halkının hizmetine sunan Başkan Lütfü Savaş, nakliyat sektörünün en büyük problemlerinden birini çözüme kavuşturmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

“Tır garajı hayırlı uğurlu olsun”

Kırıkhan Tır Garajı’nın 4 Milyon TL’ye mal olduğunu söyleyen Başkan Savaş, ‘7 sene önce tır filosu olarak Türkiye’de 2’nci sıradaydık, şimdi ise 3’ncü sıraya geriledik. Umuyorum ki çok kısa bir süre sonra İstanbul’un hemen arkasından yeniden 2’nci sıraya geliriz. Sözümüzde durduk ve tır garajımızı kooperatifin hizmetine sunuyoruz. Bunun yanı sıra Kırıkhan merkezine 17.800 kilometre kanalizasyon hattı döşedik. Yapımında sona yaklaştığımız arıtma tesisi de en kısa zamanda bitecek. Kırıkhan’ın içme suyu şebeke projelerini de bitirdik. 4 sene önce yer altından aldığımız suyun yüzde 70’ini çeşmeye varıncaya kadar kaybediyorduk ve her 5 çeşmeden birinde kanalizasyon karışmış su akıyordu. Biz memleketimizi bu sorundan kurtarmak için Erzin’den Samandağı’na Yayladağı’ndan Hassa’ya kadar birçok alanda içme suyu şebelerimizi yeniledik yenilemeye de devam ediyoruz” dedi.

Kırıkhan Kaymakamı Mustafa Erkayıran da, Hatay’daki tüm eksiklikleri görüp gidererek ihtiyaç duyulan yerlerde yaptığı hizmetler için Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’a teşekkürlerini iletti

Konuşmaların sonunda protokol üyeleri ve Kırıkhan halkı ile birlikte tesisin açılışı gerçekleştirildi.

 

Bir cevap yazın