Arsuz’dan 4 gündür dumanlar yükseliyor

Arsuz Kale Mahallesi Amanos Dağı eteklerinde 4 gündür devam eden ve 100 hektar alana zarar veren yangının büyük bölümü kontrol altına alındı.

Zor arazi koşulları dolayısıyla çok sayıda iş makinesinin müdahaleyi hızlandırmak adına yol açma çalışmaları gerçekleştirdiği bölgede, Adana, Kahramanmaraş, Osmaniye, Mersin, Konya, Antalya, Kırıkkale, Ankara’nın yanı sıra İskenderun, Arsuz, Samandağ, Antakya ilçesinden yaklaşık 400 personel, 50 arazöz, 20 su tankı ve çok sayıda yangın söndürme aracı gece gündüz demeden havadan ve karadan söndürme çalışmalarını sürdürdü. Alanın sarp ve derin vadiler olması nedeniyle de 2 helikopter ve 1 uçak da denizden su alarak yüksek tepelerdeki yangını söndürme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Muzaffer Ketmen, yangının alt kısımlarda kontrol altına alındığını, ancak, zor arazi koşulları nedeniyle yüksek tepelerde uçak ve helikopterler ile söndürme çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Kale Mahalle Muhtarı Mehmet Gebeş de yangının büyük ihtimalle bir kaza sonucu çıktığına değinerek, “Devletimiz büyük imkânlarıyla müdahalesini yapıyor. Büyük bir ihtimalle bugün tamamen söndürülecek. Şerit açma çalışmaları da yapılıyor. Ekiplerimiz, uçaklarımız ve helikopterlerimiz ara vermeden yangına müdahale ediyorlar” dedi.

https://www.facebook.com/1841653819458786/videos/1913617948929039/

Bir cevap yazın