Genç Tosyalı’dan altın öğütler

Tosyalı Toyo Yönetim Kurulu Üyesi, Osmaniye OSB Başkanvekili, Karadağ Hatay Fahri Konsolosu  ve DEİK Türkiye-Japonya İş Konseyi Başkanı Şerif Tosyalı, Türkiye’nin en başarılı okullarından birisi olan ve Tosyalı Ailesi tarafından yaptırılan Tosçelik Fen Lisesi’nde Mezunlar Derneği tarafından organize edilen “5. Kariyer Günleri”ne konuşmacı olarak katıldı.

“İlk göz ağrımız” diye nitelendirdiği Tosçelik Fen Lisesi’nde bulunmaktan büyük bir onur duyduğunu belirten Şerif Tosyalı, öğrencilere iş hayatındaki deneyimlerini paylaştı ve başarıya odaklanmak için gelecekle ilgili ipuçları verdi. Genç ve üretken kimliğiyle sadece Hatay’da değil, Türkiye’de örnek gösterilen isimlerin arasında gösterilen Şerif Tosyalı, öğrencilere kariyer ve iş fırsatlarından bahsetti.

“Hayat bazen ‘bitti’ dediğiniz yerde başlar”

Hem soyadını taşıyan, hem de ailesi tarafından yaptırılan okulda konuşmacı olmaktan büyük bir gurur duyduğunu söyleyen Şerif Tosyalı, “İnsanlara bir şey yapabileceğimizi kanıtlamanın en iyi yolu o işi başarmaktan geçer. İş, kişinin ayağına gelmez, sizin işi kovalamanız gerekiyor. Yarını nasıl karşılamak istiyorsak bugün ona göre hareket etmeliyiz. Bugün ne yaptığın yarın ne yaşayacağının bir görüntüsüdür. Ne istediğinizi bilin ve şimdiden okul bittiğinde ne yapacağınıza karar verin. Hayal kırıklığına uğradığınızda daha iyi şeylerin olacağına inanın ve o yönde hareket edin. Kendinizde var olan üstün yeteneklerin farkına varın ve onları aktif olarak kullanın. Hayatınızda bazı farklılıklar yapın. Hayat bazen ‘bitti’ dediğiniz yerde başlar. Yeter ki; siz yorulmadan başarmak için çalışmaya gayret gösterin” dedi.

‘Girişimciliğin yaşı yok’

Genç işadamı Şerif Tosyalı başarısının sırrını anlattığı konuşmasında, zamanı doğru kullanmanın önemine değinerek, “Zaman çok hızlı ilerliyor ve teknoloji de hızlı bir şekilde gelişiyor. Bu gelişime yetişebilmek için sizlerin de kendinizi geliştirmeniz gerekiyor. Boş zamanlarınızı düşünmeye, yeni şeyler bulmaya ve girişimciliğe harcayın. Girişimciliğin yaşı yoktur. Gençsiniz ve önünüzde yapacağınız birçok iş var” derken, öğrencilere ‘Girişimci ve cesaretli olun, planlı çalışın’ önerisinde bulundu.

Tosyalı’yı pür dikkat dinleyen öğrenciler, söyleşiden büyük keyif aldı. Söyleşiye Tosçelik Fen Lisesi Müdürü İlhami Koç, Müdür Başyardımcısı Ahmet Keskin, Tosçelik Fen Lisesi Mezunları Derneği Başkanı Erdem Ağaslan, Okul Aile Birliği Başkanı Mustafa Karakaya ve öğrenciler katıldı.

 

 

Bir cevap yazın