Tosyalı’dan dünya çelik endüstrisine hayırlı olsun

Türkiye’nin lider yassı çelik ve çelik boru üreticisi Tosyalı Holding’in göz kamaştıran Cezayir’deki üçüncü etap  yatırımı devreye girdi. Yıllık 2,5 milyon ton kapasiteli Cezayir 3. Etap Çelikhane Tesis Yatırımında ilk sıvı çelik üretimi başarıyla gerçekleşti.

Türkiye’deki demir çelik deneyimi ve tecrübesini Cezayir’deki yatırımlarıyla taçlandıran Tosyalı Holding, “Cezayir’in mega projesi” olarak nitelendirilen yeni tesiste yükselen teknolojiyle üreteceği ürünlerle Cezayir’in hem gelişmesine ve büyümesine katkı sunacak, hem de büyüyen iç piyasasının demir ihtiyacını karşılayacak. Cezayir’de inşaat demirinin ardından, bu sektörün olmazsa olmazları hasır çelik, tel ve çivi başta olmak üzere onlarca ürünün hammaddesi olarak kullanılan düz kangal demirinin üretimini gerçekleştiren Tosyalı, faaliyete giren dev yatırımla bu kez demir cevheri ve hurda demir atığından çelik kütük üretecek.

Cezayir’in ekonomisine büyük katkı sağlayacak olan tesiste ilk üretim heyecanını yaşayan Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, “Tesisimizde emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz. Cezayir sanayisine ve dünya çelik endüstrisine hayırlı olsun” dedi.

Bir cevap yazın