İSTE’nin gökyüzü yıldızları parladı

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Sivil Havacılık Yüksekokulu öğrencileri Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayesinde 25-29 Nisan 2018 tarihlerinde Antalya Uluslararası Havalimanı’nda gerçekleştirilen Eurasia Airshow’a katıldı.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Genel Kurmay Başkanlığı, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, Savunma Sanayii Müsteşarlığı, Devlet Hava Meydanları İşletmesi, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ve Türk Hava Yolları gibi önemli kurumların destek ve işbirliğiyle gerçekleşen Eurasia Airshow’da İSTE’li öğrenciler Dünya ve Türk Havacılık sektöründeki yenilikleri merkezinde öğrenme fırsatı buldu.

Havacılık, savunma ve uzay sektörünün son modellerinin maketlerinin yanı sıra simülasyon gösterileri, mini uçak maketleri, silah ve füzelerin yer aldığı fuarda, İSTE Heyeti  Türkiye’nin Rusya’dan satın alma anlaşması yaptığı S-400 füzelerinin maketlerini de inceleme şansı yakaladı.

Havacılık sektörüne yön veren 400 şirket, 100’ün üzerinde ülkeden 150 sivil ve askeri delegasyonun katıldığı Eurasia Airshow’a Antalya Valisi Münir KAraloğlu, Rusya Sanayi ve Ticaret Bakan Yardımcısı Oleg Bocharov, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakan Yardımcısı Yüksel Coşkunyürek ve birçok seçkin davetli katıldı.

Türkiye’de havacılık yeniden yükselişti

Türkiye’nin insansız hava aracı teknolojilerinde geldiği noktayı ortaya koyan şova dayalı ilk uluslararası havacılık organizasyonu olan fuarın açılış konuşmasını Savunma Sanayii Müsteşarı Prof. Dr. İsmail Demir yaptı. Türkiye’de havacılığın  geçmişte yakaladığı hızlı ivmenin ardından duraklama dönemi geçirdiğini ve son yıllarda tekrar çıkışa geçtiğini söyleyen Prof. Dr. Demir, “Dünya ülkelerindeki Türkiye’deki havacılık algısı son yıllarda olumlu yönde değişmiştir” dedi.

Eurasia Airshow’a İskenderun Teknik Üniversitesi’ni temsilen katılan İSTE Sivil Havacılık Yüksekokulu Bölüm Başkanı ve Havacılık Topluluğu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Yapıcı ile öğrencilerinin İSTE ile sektör arasındaki işbirliğinin artması adına önemli görüşmeler yaptığı Eurasia Airshow’da;  katılımcı ve ziyaretçilere İSTE’nin bu alandaki altyapısı, bilgi birikimi, kapasitesi, mevcut durumu ve gelecek vizyonu hakkında bilgiler verildi.

Antalya Havalimanı’nda dört gün süren fuar, Türk Yıldızları’nın muhteşem gösterisiyle sona erdi.

 

Bir cevap yazın