100 hektar yandı bitti kül oldu!

Arsuz Kale mevki Amanos dağı eteklerinde, dün belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangın henüz söndürülemedi.

Bir uçak ve helikopterin yanı sıra 250 personel, 50 su tankı ve arazöz ile 15 iş makinesiyle müdahale edilen yangın, aşırı rüzgâr, arazinin engebeli oluşu ve ulaşım güçlüğü nedeniyle kontrol altına alınamazken, ilk belirlemelere göre 100 hektar alanın küle döndüğü belirtildi.

İlçenin oksijen deposu olarak bilinen ve temiz havasıyla dikkat çeken Kale Mahallesi’ndeki yangın ihbarını aldıktan sonra müdahale için hızlı bir şekilde harekete geçtiklerini ifade eden Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Muzaffer Ketmen, alevlerin şiddetli rüzgar nedeniyle yön değiştirip dağıldığını belirtti.

Adana, Mersin, Kahramanmaraş, Osmaniye ve Kilis’ten takviye ekiplerin bölgeye yönlendirildiğini, zirvelerde derin vadiler ile eğimli kayalıklar bulunduğu için yangına müdahalede zorlandıklarını kaydeden Ketmen, “Yangının Kale Mahallesi’ni tehdit etmemesi, köylünün can ve mal kaybının önlenmesi için ekipler sevk edildi. Herhangi bir zarar görmediler” dedi.

Arsuz Kaymakamı Musa Sarı da Kale İlk Müdahale Merkezine giderek, incelemelerde bulunurken, yangınını buran önce söndürülmesi için tüm ekiplerin seferber olduğunu söyledi.

Bir cevap yazın