Ak Parti, önce davrandı

Siyasi partiler, 24 Haziran’da gerçekleşecek olan 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri’nde aday gösterilecek isimlerin tespiti için yoğun bir çalışma yürütüyor. Milletvekili aday adaylığı için başvurular, Ak Parti’de yarın(29 Nisan), CHP’de 7 Mayıs, MHP’de 3 Mayıs ve İYİ Parti’de 4 Mayıs’ta sona erecek. Aday adaylığı için en yüksek ücreti belirleyen parti olan CHP’de kadın, genç ve engellilerden 5 bin lira, diğer aday adaylarından ise 10 bin lira ve başvuru aidatı dışında müracaat sırasında da bin lira dosya ücreti talep ederken, AKP de ise adaylık başvurusu için özel aidat olarak erkek adaylardan 6 bin lira, kadın ve genç adaylardan 3 bin lira, engellilerden ise bin lira alıyor. MHP’de ise aday adaylarından 2 bin 500 lira başvuru aidatı alınıyor, engelli aday adaylarından başvuru ücreti istenmiyor Başvurular, Genel Merkez ve il başkanlıkları üzerinden yapılabiliyor.

İYİ parti, gazilerden başvuru ücreti almıyor

İYİ Parti’de milletvekili aday adayı başvuru süreci 30 Nisan’da başlayacak ve 4 Mayıs’a kadar sürecek. Aday adayları başvurularını yalnızca parti genel merkezine yapabilecek. Başvuru aidatı olarak erkek adaylardan 5 bin lira, kadın ve genç adaylardan 2 bin 500 lira, engelli adaylardan ise bin lira alınacak. Gazi aday adaylarından başvuru ücreti talep edilmeyecek.

Ak Parti Hatay İl Başkanlığı’ndan duyuru

Hatay AK Parti İl Başkanlığı, 24 Nisan Salı günü başlayan milletvekilliği aday adaylığı başvurularının yarın akşama kadar yapılabileceğini duyurarak, “Milletvekilliği aday adaylığı başvuru sürecimiz devam etmektedir. Milletvekilliği aday adaylığına başvurmak isteyen hemşerilerimiz, İl Başkanlığımızda kurulan komisyonumuza başvurularını yapabilirler. Son başvuru tarihi 29.04.2018 olup, kamuoyuna duyurulur” açıklamasında bulundu.

 

Bir cevap yazın