İş garantili üniversite ‘İSTE’yenler buraya!

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Sivil Havacılık Yüksekokulu Havacılık Yönetimi Bölümü son sınıf öğrencileri, Türk Sivil Havacılık Sektörünün önde gelen isimlerinden olan Havaalanları Yer Hizmetleri A.Ş. (HAVAŞ) Gaziantep Havalimanı İstasyon Müdürlüğü’nde çalışmaya hak kazandı. HAVAŞ Gaziantep Havalimanı İstasyon Müdürlüğü’nün İSTE Merkez Kampus’ta yapmış olduğu yazılı sınav ve mülakatta başarı gösteren 14 İSTE’li öğrenci, mezun olmadan iş dünyasına ilk adımı attı.

İskenderun Teknik Üniversitesi – İş Dünyasıyla Entegrasyon Programı (İSTE-İDE) kapsamında mezun durumda olan son sınıf öğrencilerinin sektörde yer edinmesi amacıyla İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Sivil Havacılık Yüksekokulu ile HAVAŞ Gaziantep Havalimanı İstasyon Müdürlüğü’nün yapmış olduğu işbirliği kapsamında geçtiğimiz yıl da 12 İSTE’li istihdam edilmeye hak kazanmıştı.

İSTE’li mezunlardan çok memnun olduklarını dile getiren HAVAŞ Gaziantep Havalimanı İstasyon Müdürlüğü yetkilileri, bu işbirliğini artırarak sürdürmek istediklerini,  ayrıca bu işbirliğinin tüm Türkiye’ye yayılabilmesi açısından HAVAŞ Genel Müdürlüğü ile İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) arasında daha kapsamlı bir işbirliği protokolünün de temellerinin atılmasının planlandığını ifade etti.

 

Bir cevap yazın