Mustafa Kemal Üniversitesi’nin adı değişiyor

Yükseköğretim Kanunu ile Bazı Kanun ve KHK’lerde Değişiklik Yapan Kanun Tasarısı, TBMM Başkanlığına sunuldu. Tasarı ile 15 yeni üniversite kurulmasının yanısıra, Mustafa Kemal Üniversitesi’nin adının da değiştirilmesi gündemde.

Tasarı, İkisi vakıf olmak üzere 15 yeni üniversiteye ‘yeni bölgesel misyonlar’ verilmesini kapsıyor. Buna göre, İstanbul, Gazi, Karadeniz Teknik, İnönü, Selçuk, Erciyes üniversitelerinin bazı bölümleri, yeni kurulacak üniversitelere bağlanacak.

YÖK, vakıf üniversitelerinin yurt dışı mali ve finansal ilişkilerinin denetimini, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarından talep edebilecek. Vakıf üniversitelerinin satım, kiralama, mal ve hizmet alımları ile yapım işlerinde uyacakları usul ve esaslar, YÖK tarafından çıkarılan yönetmelikle belirlenecek. YÖK’te ihtiyaç duyulan uzman personel, 3 yıllık süre zarfında diğer kurumlardan Yükseköğretim Kurulu Uzmanı olarak atanabilecek. Atanacakların sayısı, Yükseköğretim Kurulu Uzmanı kadro sayısının yüzde 20’sini geçemeyecek.

Üniversite isimleri değiştiriliyor

Tasarıyla Mustafa Kemal Üniversitesi’nin adı “Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi”, Dumlupınar Üniversitesi’nin adı “Kütahya Dumlupınar Üniversitesi”, Okan Üniversitesi’nin adı “İstanbul Okan Üniversitesi”, Namık Kemal Üniversitesi’nin adı “Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi” olarak değiştiriliyor.

 

 

Bir cevap yazın