‘Tugay Komutanı’na ağırlaştırılmış müebbet

Hatay’da Fetullahçı Terör Örgütü(FETÖ)’nün darbe girişimine ilişkin gerçekleşen davada, 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı eski Tuğgeneral Hasan Polat’ın da arasında bulunduğu 3 sanık ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkûm edildi.

Hatay 2’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ve 27’si tutuklu 44 sanığın yargılandığı davada, bazı sanıklar ve avukatlarının son savunmalarının ardından mahkeme heyeti kararını açıkladı.

Heyet, eski Tuğgeneral Hasan Polat, eski 121. Jandarma Er Eğitim Alay Komutanı Albay Etem Metehan Yaşar ve eski Merkez Komutanı Albay Kadir Ayhan’a ‘Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verirken,  ‘Darbe girişimine yardım’ suçundan ise eski Trafik Şube Müdürü Mehmet Kamil Ekmekçi’ye 16 yıl 8 ay, Cabir Dik’e de 12 yıl 6 ay hapis cezası verdi.

Eski asker ve polislerin arasında yer aldığı 27 sanık ise ‘Silahlı terör örgütü üyeliği’ suçundan 3 yıl 1 ay 15 gün ile 12 yıl arasında değişen hapis cezalarına mahkûm edilirken, mahkeme heyeti 10 sanığın da beraatini ve firari 2 sanığın dosyalarının tefrik edilmesini kararlaştırdı.

Bir cevap yazın