İskenderun’un altın kulaçları zirve yaptı

İskenderun Yüzme İhtisas Kulübü, Türkiye Yüzme Federasyonu’nun uluslararası yarış takviminde(LEN) yer alan ve 13-15 Nisan tarihleri arasında Gaziantep’te düzenlenen ‘Şehitkamil Belediyesi 6. Geleneksel Alleben Uluslararası Su Oyunları Şenliği’nde takım olarak Türkiye ikincisi oldu. 21 ilden 45 kulüp ve 615 sporcunun yarıştığı müsabakalara damgasını vuran İskenderun Yüzme İhtisas Kulübü’nün altın kulaçları, 9-10 Yaş Bayanlarda Türkiye ikinciliği,  13 yaş ve üzeri bayanlarda Türkiye üçüncülüğü, 9-10 Yaş Bayan Takımı 4x 50 Metre Karışık Bayrakta Allaben turnuva rekorunu kırarak birincilik ve 4×50 Metre Serbest Bayrakta da üçüncülük elde etmeyi başardı.

Dev organizasyonda, sporcuların heyecanına Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Türkiye Yüzme Federasyonu Başkanı Erkan Yalçın, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir ve sporcuların aileleri ortak oldu.

İskenderun Yüzme İhtisas Kulübü Baş Antrenörü Murat Kaptanoğlu, “Oldukça çekişmeli geçen müsabakaların ikinci gününde, Hatay’ı temsil eden İskenderun Yüzme İhtisas Kulübümüz, 9-10 yaş Bayanlar 4×50 karışık bayrak yarışında Melis Bekçi, Irmak Yılmazlar, Irmak Ilgın Demir, Beril Soysal’dan oluşan bayrak takımımız, 6. Allaben Şampiyona rekorunu kırarak Türkiye Birincisi oldu. Müsabakaların üçüncü gününde aynı isimlerden oluşan 9-10 yaş bayrak takımımız 4×50 Serbest Bayrak yarışmasının sonucunda Türkiye üçüncüsü oldu. 3 gün süren müsabakalar sonucunda takım puanlamalarına göre 9-10 yaş bayan takımımız Türkiye ikincisi, 13 yaş ve üzeri bayan takımımız da Türkiye üçüncüsü olarak kupamızı aldık. 15’inci kuruluş yılımızı kutladığımız bu yıl içerisinde kazandığımız bu son başarılar bizim için çok anlamlı oldu. Geçmiş yıllarda da kazandığımız birçok başarının tesadüf olmadığını bir kez daha ispat etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu anlamda Hatay ilimizi ve kulübümüzü layıkıyla temsil etmenin de haklı gururunu yaşıyoruz. Çocuklarının başarılı olduğuna inanan aileleri hem kulübümüz, hem de çocuklarının gelişimleri adına çatımız altına davet ediyoruz. Başarılarımızda bizlerden desteklerini esirgemeyen herkese çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Bir cevap yazın