Sendikal anlayışı bakın nasıl anlattı!

Din-Birsen İskenderun Şube’sinin açılışı ve İskenderun İlçe Müftülüğü Aylık Mutat Toplantısı için İskenderun’a gelen Din-Bir-Sen Genel Başkanı Yusuf Özdemir, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte İskenderun Müftülüğünü ziyaret etti.

Yardımcıları ve yönetim kurulunun yanısıra Din-Birsen Hatay İl Başkanı Yahya Atçı ile Reyhanlı İlçe Başkanı Mustafa Eren’nin de eşlik ettiği ziyarette, İskenderun İlçe Müftü Vekili Mehmet Altunal ile görüşen Genel Başkan Yusuf Özdemir, ziyaretin anısına Müftü Vekili Altunal’a tablo takdim etti.

“Sendikacı olmak”

İskenderun İlçe Müftülük Binasında gerçekleşen aylık mutat toplantısında da ilçede görev yapan tüm din gönüllüleri ile bir araya gelen Özdemir, “Sendikacı, ahlak ve edep kavramlarını ruhunda taşıyan insan olmalıdır. İnsanlık haysiyetine yaraşır şekilde davranmalı ve adil olmalıdır. Başta kendi mesleki ve insani saygınlığını koruyabilmeli, şahsında üyelerinin mesleki ve insani saygınlığına gölge düşürmemelidir. Milli ve manevi değerlere bağlılığını sadece söylemleriyle değil, aynı zamanda davranışları ve yaşantısıyla gösterebilmelidir. Sendikacı, şahsiyetini, kişiliğini, karakterini ve saygınlığını makamından alan kişi olmamalıdır. İyi bir lider, dil, din, ırk, mezhep ve siyasi düşünce farkı gözetmeksizin her türlü ayrımcılığa karşı mücadele edebilmelidir. İnsanları ötekileştirici üslup ve davranışlardan kaçınmalı, sendikanın imkânlarını ahlaksızlığının ve edepsizliğinin arka bahçesi olarak kullanmamalıdır. Birlik beraberlik içinde olmak bir Müslüman için çok hem de çok önemlidir. Kimseyi ötekileştirmeden, o sendika bu sendika diye ayırmadan meselenin özüne inmek gerekli. Bizler için mesele üye toplama meselesi değil! Mesele gönüllere girmek, mesele ülkemizin yararına olan hayırlı işlere imza atıp, gelecek nesillerimize daha müreffeh yarınlar bırakmak, mesele olayı kişiselleştirmeden, sorunu insani çerçeveler içinde çözmektir. Bizler çıktığımız bu yolda bir söz verdik: ‘Hiçbir şekilde hiçbir şartta kimseye bağlı olmadan bulunduğumuz Diyanet camiası içinde meslektaşlarımızın refahı için, yapabileceğimiz her şeyin en iyisini yapmaya gayret gösterdik ve göstermeye devam edeceğiz” diye konuştu.

“Din-Bir-Sen, İskenderun’da Mustafa Enzin’e emanet”

Din-Bir-Sen İskenderun İlçe Başkanlığı görevine getirilen Mustafa Enzin ve yeni yönetimine başarılar dileyen Yusuf Özdemir, “İskenderun İlçe Müftüsü Mehmet Taştan, İlçe Müftü Vekili Vaiz Mehmet Altunal’a ve değerli meslektaşlarıma ayrı ayrı teşekkür ederim. Toplantımızın ve yapacağımız işlerin hayırlara vesile olmasını niyaz ederim” dedi.

Din-Bir-Sen İskenderun ilçe yönetimi şu isimlerden oluştu: Başkan Mustafa Enzin, ilçe sekreteri Hasan İnci, ilçe teşkilat ve mali işler sekreteri Mehmet Doğan.

Bir cevap yazın