Hoşgörünün merkezinde bayram kucaklaşması

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Ortodoks Kilisesi’ni ziyaret ederek, Hıristiyan vatandaşların Paskalya Bayramı’nı kutladı. Farklı kültür ve inançların yüz yıllardır kardeşçe yaşadığı ilçede, gerçekleşen ziyarette hoşgörü rüzgarları esti.

Sevinci ve kederi paylaşan İskenderunlular olarak, bayram coşkularının da birlikte yaşandığını söyleyen Başkan Seyfi Dingil, “İskenderunumuz tarih boyunca birçok farklı inanç ve medeniyetlere ev sahipliği yapmıştır. Aynı gelenekleri paylaşan bir toplumun bireyleri olarak sevinçte ve kederde birlikte olduğumuz gibi, kültürümüzün bir gereği olan önemli günlerimizi ve dini bayramlarımızı da hoşgörü içinde birlikte kutlamanın hazzını yaşıyoruz. Bu vesileyle tüm Hristiyan hemşerilerimizin Paskalya Bayramı’nı kutluyor, en derin sevgi ve selamlarımı sunuyorum” dedi.

“Birlikte İskenderunuz”

İskenderun Ortodoks Vakfı Başkanı Can Teymur da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Belediye Başkanımız Seyfi Dingil’in ziyareti bizleri çok memnun etti. İskenderun barış, huzur ve kardeşlik kentidir. İskenderun’daki bu hoşgörü ortamı tüm dünyaya örnek olmalıdır. Biz birlikte İskenderunuz ” şeklinde konuştu.

 

Bir cevap yazın