Erken seçim çağrısına öyle bir cevap verdi ki…

Samandağ Yeni CHP  İlçe Binası’nın açılışını yapmak üzere Hatay’a gelen Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Genel Başkan Yardımcısı, Parti Sözcüsü ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, Hatay il Binası’nı ziyaret ederek, partililerle buluştu. CHP Lideri Kemal Kılçdaroğlu’nun Hatay ziyaretinden duyduğu memnuniyeti paylaşan Tezcan, Hatay’ın önemine değinirken, yerel ve genel seçimlerle ilgili önemli açıklamalar da yaptı. Ak Parti Hükümetini sert bir dille eleştiren Bülent Tezcan, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin erken seçim açıklamasına da yanıt vererek “Hodri meydan, biz her zaman seçime hazırız” dedi.

“Hodri meydan, seçime hazırız”

Türkiye’de yaşanan bütün sorunların sebebinin ‘Tek adam rejimi’ olduğunu ifade eden Tezcan, “İşsizlik, yoksulluk, eğitimdeki çöküş, huzursuzluk, toplumsal çatışma, kutuplaşma, demokrasinin, hukukun, adaletin yok olmasının tek sorumlusu şuandaki tek adam rejimidir. Bundan kurtulmanın tek yolu milletin işe el koymasıdır. Milletin kararıdır.. Bunun yolu da seçimden ve sandıktan geçiyor. Milletimiz, tek adama sandıkta gereken dersi verecektir. Bu erken seçim çağrısı tek adam koalisyonunun sözcüsü Devlet Bahçeli tarafından yapıldı. Ama, koalisyonun büyük ortağı ne diyor? Henüz onu öğrenemedik. Milletin vereceği karara hazırız. Yeter ki; seçimin üzerine gölge düşmesin. OHAL, kaldırılsın. Adil bir seçimle problemleri çözelim. O zaman, millet ne karar verirse başımızın üzerinde yeri var” diyerek, erken seçimle ilgili ilk açıklamayı yaptı.

“Hükümet, Türkiye’yi yönetme kabiliyetini kaybetti”

Türkiye’nin 15 Temmuz darbesinin ağır sonuçları altında yaşadığını söyleyen Bülent Tezcan, “Türkiye’nin problemleri artarak devam ediyor ve biz bu problemleri çözmeye talibiz. CHP önümüzdeki süreçte hem yerel, hem genel iktidarda Türkiye’nin esaslı problemlerini çözmek için hazırlıklarını tamamlamış ve sahaya inmiş durumdadır. Hatay’da mevcut belediye başkanları ve büyükşehir belediyemiz halka hizmet götürme konusunda çok kararlı ve halkla birlikte belediyecilik örneği sergiliyor. Hatay il ve ilçe örgütlerimiz, Türkiye’deki problemleri çözme konusunda, Türkiye’ye yakışan bir yönetimi iktidara getirebilme sürecinde Hatay’ın katkısını daha fazla sağlamak, geçmiş dönemden daha çok katkı sunmak, ülkenin demokrasiye, özgürlüğe, adalete kavuşması için destek verme kararlılığı içerisindekiler. Hepsine teşekkür ediyorum. Çok çalışkan milletvekili arkadaşlarımız var. Hatay, bu noktada siyasette verimli kadroların olduğu bir il. Ülke ciddi bir demokrasi ve hukuk problemi ile karşı karşıya, hak ve özgürlüğün olmadığı, adaletin olmadığı, yargının siyasetin elinde olduğu bir Türkiye ile karşı karşıya… Türkiye, 15 Temmuz darbesinin ağır sonuçları altında yaşıyor. 15 Temmuz darbesi girişimini milletle birlikte siyaset kurumu el ele vererek önledi ama iktidar 15 Temmuz darbesinden sonra güçlü demokrasi üretmek yerine 20 Temmuz tarihinde OHAL ilan ederek bunu yeni bir darbenin fırsatı olarak kullandı. 20 Temmuz darbesiyle birlikte, demokrasi Türkiye’de yok edildi. OHAL’de çıkarılan KHK’lar ile kimse kendini güven içerisinde hissetmiyor. Her geçen gün daha sıkışmış ciddi problemlerle karşı karşıyayız.  Tek adam rejimi kendi dışındaki herkesi yok sayarak, toplumu kutuplaştırıp bölen ve baskı altında artık nefes alamaz hale getirmiş bir tabloyla karşı karşıyayız. Üretken sermayeyi teşvik etmek, üretimi arttırmak, tarımı geliştirmek, işsizliği yok etmek gibi meselelerle uğraşacağına, rant yiyici kesimi, faiz lobisini, ithalat lobisini ve rant lobisini palazlayan bir ekonomi yönetimini yerleştirdiler. Artık gelinen nokta dolar ve Euro kontrol altına alınamamaktadır. Kur meselesinde yalancı pehlivanlığa soyunan Ak Parti hükümeti Türkiye’yi yönetme kabiliyetini kaybetmiştir, Türkiye’nin önünün açılması için bu iktidarın değişmesi gerekmektedir. Hak ve hukuku, adaleti, toplumsal barışı sağlamak için bizler bütün sorumluluğu taşımaya hazırız. İnşallah, ülkeyi kaosa sürükleyen bir iktidardan kurtulacağız. O günler yakındır. 81 ilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Çalışacağız ve kazanacağız” şeklinde konuştu.

 

 

 

 

 

 

Bir cevap yazın