Sağlık ordusu Afrin’de görevde

Sağlık Bakanlığı, Zeytin Dalı Harekâtı’yla teröristlerden temizlenen Afrin ve Afrin’e bağlı belde ve köylerde, Hatay İl Sağlık Müdürlüğü işbirliğiyle sağlık hizmeti planlaması yapıldığını açıkladı.  Sağlık Bakanlığı koordinesinde bölgede inceleme yapan Hatay İl Sağlık Müdürlüğü

ekipleri, planlama kapsamında 1 hastane, 1 Mobil Sağlık Aracı ve 1 Mobil Sağlık Tırı ve 8’i doktor 25 kişilik sağlık personeliyle 24 saat esasına dayalı hizmet anlayışı çerçevesinde 3 günde bir nöbet tutacak şekilde çalışmalara başladı.

Harekâtın ardından yeniden düzenlenen Afrin Hastanesi’nde de 1’i acil serviste, 2’si poliklinikte görevli uzman doktor ile diğer sağlık çalışanlarından oluşan 11 kişilik ekip tarafından ilk 2 günde 22 hastanın kontrolü ve tedavisi yapılarak, ilaçları verildi.  2’si doktor, 5 kişilik personelin görev aldığı Afrin’deki ‘Mobil Sağlık Tır’ında aynı süreçte 119 hastaya sağlık hizmeti sunuldu.

Cinderes’teki mobil sağlık aracında da 1 hekim, 1 sağlık çalışanı ve şoför görevlendirildi. Ekip, ilk 2 günde 160 hastanın muayenesini gerçekleştirerek, ilaçlarını verdi. Bölgede, 9- 10 Nisan olmak üzere iki günde toplam 301 hastanın kontrolü ve tedavisi yapıldı.

Sağlık hizmetleri kapsamında, bölgeye 6 kişilik sağlık personelinin görev yaptığı 2 ekipli ambulans getirildi. Afrin Hastanesi’nde ve mobil sağlık araçlarındaki sarf malzemesi Hatay İl Sağlık Müdürlüğü’nce karşılanıyor.

 

Bir cevap yazın