Belen’de bir başkadır kutlama…

Türk Polis Teşkilatı’nın 173’üncü Yıldönümü, Belen’de çeşitli etkinliklerle kutlandı. 4 Nisan’dan bu yana gerçekleştirilen etkinlikler kapsamında, şehit polislerin aileleri ve gazilerin ziyaretlerine giden Belen Kaymakamı Abdulaziz Aydın, daha sonra Belen Kanuni Sultan Süleyman Camii’nde şehit emniyet mensuplarının ruhuna okutulan Mevlid-i Şerif’e katıldı.

10 Nisan Polis Günü’nde polis teşkilatını yalnız bırakmayan Belen Kaymakamı Abdulaziz Aydın, Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu, kurum ve kuruluşların temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşların katılımıyla tüm polis teşkilatını kutladı.

Emniyet teşkilatı adına konuşma yapan Komiser Yardımcısı Ahmet Taşdemir, “Bugün Türk halkının sevgi ve güvenini kazanmış, demokratik hukuk devletinin Atatürk İlke ve İnkılaplarının ve laik cumhuriyetin teminatı olan Türk Polis Teşkilatı olarak kuruluşumuzun 173’üncü yıldönümünü tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde de sizlerle birlikte kutlamaktan büyük gurur ve mutluluk duyuyoruz” konuşmasıyla büyük alkış topladı.

Türk Polisi’nin yerleşik geleneklere sahip olan milletin umut bağladığı olmazsa olmaz bir teşkilat olduğuna dikkat çeken Taşdemir, “Polis teşkilatımız, ülkemizin huzur ve güvenliği ile vatandaşlarımızın can ve mal emniyetini sağlamada büyük başarılar elde etmiştir. Görevimiz bu başarının artarak devam etmesini sağlamaktır. Bu anlayış içerisinde; daha nice kuruluş yıllarında gururla, şanla, şerefle her geçen yıl daha da güçlenerek, milletimiz ile bütünleşeceğiz. Türk Polisi’nin 173’üncü kuruluş yıldönümü vesilesiyle devletimizin ve milletimizin selameti uğruna hayatlarını feda eden şehitlerimizi, huzurunuzda rahmetle anarken gazilerimize, emeklilerimize ve tüm mensuplarımıza, aileleri ile birlikte sağlık, huzur ve mutluluklar diliyoruz” dedi.

Daha sonra Belen Emniyet Amiri Mehmet Karcı ve beraberindeki polis heyeti, Belen Kaymakamı Abdulaziz Aydın’ı ziyaret ederek, Kaymakam Aydın’a çiçek takdim etti. Anaokulu öğrencilerinin de katıldığı kutlama töreninde duygulu anlar yaşandı.

İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde verilen kokteyle katılan konuklar, polis teşkilatının, 173’üncü yıldönümünde de aynı kararlılık ve inançla görev yapmasının gururunu yaşadıklarını ifade etti.

Bir cevap yazın