Ak Parti’nin muhalefetinden sonuç yok!

Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi, nisan ayı olağan toplantısını Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş başkanlığında gerçekleştirdi. 64 gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıda, gizli oylama sonucu Encümen Üyeliğine Şemsettin Günay, Halil Polat, Ayhan Cunedioğlu, Ahmet Uçar ve Halil Akıncı getirildi.

İhtisas komisyonlarının da belirlendiği toplantıda, Meclis 1. Başkan Vekili İsmail Kimyeci’nin başkanlığında görüşülen 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 56’ncı maddesi uyarınca Hatay Büyükşehir Belediyesi 2017 Mali Yılı Faaliyet Raporu ise 42 red, 30 kabul oyu aldı. Ancak, red oyları 3’te 2 çoğunluğa ulaşamadığı için faaliyet raporu onaylanmış sayıldı.

Taksi durağı işletmeciliğine yetki çıkmadı

Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nın Kumlu ve Yayladağı belediyeleri Ek Bütçesi ile ilgili teklifi Plan Bütçe Komisyonuna devredilirken, Arsuz ve Defne Belediyelerinin adres ve numarataj işine ilişkin yetkilerini HBB’ye devretmeleri ile ilgili İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı teklifi oybirliği ile kabul edildi

Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 12.03.2018 tarihli toplantısında Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen 2018 mali yılında belediye bütçesi dahilinde Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından yapılması planlanan proje ve yatırımların finansmanı için 250.000.000,00 TL(iki yüz elli milyon) borçlanma yapılması ile ilgili komisyon raporu, 10.000.000,00 TL (on milyon) borçlanma yapılmasını uygun gördü.

Belediye meclisinin 11.01.2018 tarihli toplantısında Ulaşım Komisyonuna havale edilen Hatay Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisindeki 15 ilçede yeni açılacak ticari taksi duraklarında taksi işletmeciliğinin gerçek/tüzel kişilere ihale edilerek 10 yıl süre ile kiralanabilmesi için belediye encümenine yetki verilmesi ile ilgili komisyon raporu, yetki verilmemesi yönünde karara bağlandı.

Mart ayı meclisinde Sosyal Hizmetler, Halkla İlişkiler ve Adlandırma Komisyonuna havale edilen Antakya İlçesi Atatürk Bulvarı Küçük Sanayi Sitesi girişindeki döner kavşağa “Alparslan Türkeş” adının verilmesi ile ilgili komisyon raporu, aynı toplantıda Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı bünyesinde Deniz ve Kıyı Yönetimi Şube Müdürlüğü kurulması ve 1 adet şube Müdürü kadrosu tahsis edilmesi, Çevre Koruma Şube Müdürlüğü’nün adının “Çevre Koruma ve Temizlik İşleri Şube Müdürlüğü” olarak değiştirilmesi ve eski yönetmeliğinin iptal edilerek yeni hazırlanan yönetmelik taslağının görüşülmesi ile ilgili komisyon raporu ile Tarife Komisyonu ile Ulaşım Komisyonuna havale edilen motor gücü 0,25 KW’yı ve azami hızı 25 km/h’ti geçmeyen elektrikli bisikletlere plaka verilmesi aşamasında tescil üreticinin 30 lira olarak belirlenmesi ile ilgili komisyon raporları oy birliğiyle kabul edildi.

Mayıs ayı olağan meclis toplantısının 10 Mayıs Perşembe günü saat 14.00’te gerçekleştirilmesine karar verildi.

 

 

 

Bir cevap yazın