Devlet okulları, kaymakam markajında

İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, her ay bir okulun ev sahipliğinde gerçekleştirdiği  ‘Halk İle Buluşma ve Eğitim İstişare Toplantısı’nı bu ay İskenderun Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu’nda düzenledi. Devlet okullarının genel durumu ve eğitim hizmetlerinin işleyişi ile mevcut mahallenin sorunları hakkında istişare niteliği taşıyan toplantıya İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk’ün yanısıra, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Tuğrul, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Haytaz, Mustafa Kemal Mahallesi Muhtarı İsa Taş, Gürsel Mahallesi Muhtarı Semir Öz, okul idarecileri ve okul aile birliği başkanları katıldı.

Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu Müdürü Yusuf İskender Gözüberk ve idareciler tarafından kapıda karşılanan Kaymakam Soytürk, okul binasında yaptığı incelemenin ardından, bahçede sportif faaliyetler yapan öğrencilerle sohbet etti.

Eğitim konusunda hassasiyet

Mahalle genelindeki okulların sorun ve ihtiyaçları başta olmak üzere, öğretmen-öğrenci-veli arasındaki iletişim durumu, dersliklerin durumu ve haricen sunulan kurs hizmetleri ile okulun başarı ortalaması hakkında bilgi alışverişinde bulunulan toplantıya ev sahipliği yapan Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu Müdürü Yusuf İskender Gözüberk, katılımcılara okulun genel durumu ve eğitim hizmetleri hakkında bilgiler aktardı.

Mustafa Kemal Mahallesi’nde faaliyette bulunan diğer devlet okullarının idarecilerinin de sorunlarını dile getirdiği toplantıda, Kaymakam Soytürk eğitimde çıtayı yükseltmek ve başarı ortalamasında daha üst seviyelere ulaşmak için neler yapılabileceğini anlatarak, eğitime olan hassasiyetini gözler önüne serdi.

“Sistemli ve disiplinli çalışma başarıyı getirir”

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın koordinasyonunda, Türkiye Okul Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen 2018 yılı Yıldızlar Kategorisi Futbol Şampiyonası’nda Hatay İl 2’ncisi olup, Türkiye genelindeki müsabakalara katılmaya hak kazanan İskenderun Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu Yıldız Futbol Takımının başarısını tebrik eden Kaymakam Soytürk, Siirt’te yapılacak  müsabakalarda da öğrencilere başarılar diledi.

Başarı elde etmenin altın kuralları olduğunun altını çizen Kaymakam Recep Soytürk, “Her başarının arkasında sistemli ve disiplinli çalışma mevcuttur. Ortaya çıkarılan her başarıyı, farkı fark eden bir idareci bakış açısıyla, liyakat çerçevesinde ödüllendirmekten mutluluk duyuyoruz. Bu manada tüm okul idarecilerimize ve öğretmenlerimize, ayrıca okul ve aileler arasında iletişim ve işbirliğinin sağlanması sürecinde köprü vazifesi gören okul aile birliği üyelerine çalışmalarında başarılar dilerim” dedi.

 

Bir cevap yazın