Doğu Guta’lı bebeklere ‘Bakan’ şefkati

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan, bir dizi ziyaret ve incelemede bulunmak üzere geldiği Hatay’da Vali Erdal Ata’yı makamında ziyaret ettikten sonra, Doğu Guta’dan Hatay’a getirilen üç bebeğin aileleri ile bir araya geldi.

Hatay Havaalanı’nda Vali Erdal Erdal Ata, Ak Parti Hatay İl Başkanı İbrahim Güler ve partililer tarafından karşılanan Bakan Sayan, toplumun her kesimine dokunan ve kucaklayan bir bakanlık olmaktan gurur duyduğunu söyledi.

İlk ziyaretini Hatay Valiliği’ne gerçekleştirerek Erdal Ata’dan bakanlık bünyesindeki hizmetlerle ilgili bilgiler alan Bakan, ayrıca Hatay’da da uygulanacak olan Aile Sosyal Destek Programı(ASDEP) hakkında bilgiler aktardı.

“Dokunulmadık gönül bırakmayacağız”

Ekonomik yoksunluk nedeniyle çocukların ailelerinden ayrılmasını istemediklerini ve bu anlamda sosyal ekonomik destekle 108 bin çocuğa ailesinin yanında bakım sağladıklarını bildiren Kaya, “Sosyal devlet anlayışıyla, ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ anlayışıyla girilmedik ev, dokunulmadık mazlum ve gerçekten ihtiyaç sahibi insan bırakmamak üzere çalışıyoruz. Hatay’da da özellikle Afrin operasyonu kapsamında desteğe ihtiyacı olan tüm kesimlere el uzattık, sizler burada, biz merkezden ödenek yollayarak başarılı bir operasyon oldu. Şehit ailelerimizle ilgileniyoruz, gazilerimizle aynı şekilde ilgileniyoruz. Onlar bize şehitlerimizin emaneti” dedi.

Kaya, daha fazla kişiye el uzatmaya devam edeceklerini vurgulayarak, “Hatay’da da ASDEP personeliyle birlikte arz odaklı hizmet anlayışıyla, öncelikle ihtiyaç sahiplerinden başlamak üzere ev ziyaretleri yapacağız, sosyal risk haritaları çıkararak dokunulmadık gönül bırakmayacağız İnşallah” şeklinde konuştu.

Doğu Guta’lı ailelerle buluştu

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan, daha sonra Ak Parti Hatay İl Başkanı İbrahim Güler ile birlikte tedavi edilmek üzere Doğu Guta’dan Hatay’a getirilen Kerim Bebek, Kasım Bebek ve Nur Bebeğin aileleri ile bir araya gelerek, ihtiyaçları dinledi.

 

Bir cevap yazın