Afrin’in su sorununa HATSU el attı

Devlet Su İşleri (DSİ) ile Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Başkanlığı (HATSU) ekiplerinin çalışması sonucu Zeytin Dalı Harekatı kapsamında terörden arındırılan Afrin’in şehir merkezinin bir bölümüne su verilmeye başlandı.

Kentte terör örgütlerince açılan hendek ve tüneller nedeniyle hasar gören su hattı ile tıkanan su borularının onarılması, içme suyu şebekesinin yenilenmesi amacıyla DSİ ve HATSU işbirliğiyle yürütülen çalışmaların bir bölümü tamamlandı. Meydanki Barajı’ndan Afrin ilçe merkezine giden kanallar ve boruların bir kısmının onarılması sonucu su, önce arıtma tesisine oradan da depolara doldu. Yenilenen içme suyu şebekelerine dün itibariyle verilen su, ilçe merkezinin bir bölümüne ulaştı. Terör örgütün kontrolündeyken sadece Afrin’e su sağlayan barajın, bundan böyle birçok yerleşim yerinin su sorununu çözmesi planlanıyor.

Hatay Valiliği koordinesinde DSİ ve HATSU ekiplerinin bölgedeki onarım ve yenileme çalışmalarını Afrin merkezin yanısıra Cinderes’te de sürdüreceği öğrenildi.

 

Bir cevap yazın