Hatay Açık Cezaevi’nde neler oldu?

Hatay Valisi Erdal Ata, Hatay Açık Cezaevi’nde düzenlenen Atatürk Büstü’nün açılış töreninde, Zeytindalı Harekâtı anısına oluşturulan hatıra ormanı için de ilk fidanı toprakla buluşturdu.

Odabaşı Mahallesi’nde bulunan Hatay Açık Cezaevi’nde yapılan törenlere, Vali Ata’nın yanı sıra, 2. Ordu Komutanı Tümgeneral İsmail Metin Temel, Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Tekne, 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Tevfik Erkan Olgay, HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Vali Yardımcısı Orhan Mardinli, İl Jandarma Komutanı Alb. Uğur Ertekin, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, Hatay Açık Cezaevi Müdürü Mustafa Şen, Denetimli Serbestlik Müdürü Bayhan Ateş ve Cezaevi personeli katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program, Hatay Açık Cezaevi Müdürü Mustafa Şen’in hoş geldiniz konuşmasının ardından,  şehitlerimiz için Kur’an-ı Kerim tilaveti ve duaların okunmasıyla devam etti.

Atatürk Büstü’nün açılışının ardından Zeytindalı Harekâtı anısına cezaevinin bahçesinde oluşturulan hatıra ormanı için 500 adet zeytin fidanı protokol üyeleri ve davetliler tarafından toprakla buluşturuldu. Günün anısına hatıra fotoğrafı çekilmesi ile program son buldu.

 

Bir cevap yazın