Paskalya ışığı aydınlattı

İskenderun’daki Ermeni Cemaati,  İsa Mesih’in dirilişinin kutlandığı Paskalya Bayramı’nı Karasun Manuk Ermeni Kilisesi’nde, Hatay Ermeni Kiliseleri Din Görevlisi Avedis Tabaşyan’ın yönettiği ‘Surp Badarak’ ayiniyle kutladı.

Ermeni cemaatinin yanısıra farklı din ve kültürlere mensup vatandaşları da biraraya getiren Paskalya Ayini’nde bayramın anlamından bahseden Kilise Papazı Avedis Tabaşyan, “Paskalya yeniden doğuşu simgeler. Hisus’un günahlarımız uğrunda haç üzerinde döktüğü kanıyla bizler yeniden doğarak, temiz bir ruhla hayatımıza devam ederiz. Dileğimiz o ki İsa Mesih’in içimizde yarattığı ve bıraktığı o sevgi ruhuyla etrafımıza da sevgi sunarak dünyamızı güzelleştirebilelim ve diyelim ki her sene bugünlere’” dedi.

Mumların yakıldığı, duaların okunduğu ve dileklerin dilendiği ayinde, Papaz Avedis Tabaşyan cemaat üyelerine Kutsal Ekmek ve Şarap dağıttı.  Surp Badarak Ayini kilise ışıklarının kapatılmasının ardından ve ayine katılan herkesin elindeki mumu Papaz Avedis Tabaşyan’ın elindeki mumdan yakarak ilahiler eşliğinde dışarıya çıkmasıyla bahçede devam etti. Avedis Tabaşyan, kilise bahçesindeki ayinde de cemaate, kutsanan ekmek, tuz ve su dağıttı.

Farklı dinleri ve renkleri buluşturan ayinin sonunda kilise bahçesindeki kokteylde vatandaşlar yumurta tokuşturarak, birbirlerinin bayramını büyük bir coşkuyla kutladı.

Bir cevap yazın