Otizm, ressam olmaya engel değil

Nuran Yılmaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin 9’uncu sınıf öğrencisi Otizmli Ali Eren Nezlioğlu, ilkokul öğretmeninin fark ettiği resim yapma kabiliyetiyle başlayan süreci resim sergisi açarak taçlandıracak. İlkokul öğretmeni Özcan Kara’nın özellikle renkli kalemlere olan ilgisi ve yaptığı çizimlerle keşfettiği yeteneğini ailesiyle paylaşmasının ardından, ailesinin de desteklemesiyle resim kursu almaya başlayan Ali Eren, sergilenmek üzere 50’ye yakın resmin hazır olduğunu belirterek, 15 Temmuz Kahramanı Şehit Ömer Halisdemir’i çizdiği resmi de objektiflere gururla gösterdi.

İki yıldır resim kursuna gittiğini ve resim yapmayı çok sevdiğini belirten Otizmli Ali Eren Nezlioğlu, hayallerini resimlerine yansıttığını belirtirken, en büyük hayalinin de ünlü bir ressam olmak olduğunu ifade etti.

Güzel sanatlar okuyabilir

İlkokul öğretmeni Özcan Kara, Ali Eren’in resme olan ilgisini ailesi ile paylaştıktan sonra yaşyanan süreci anlatırken, “Ali’nin her ne kadar otistik olsa bile yeteneklerinin olduğunu düşünüyordum. Bunu birinc ve ikinci sınıfta fark edemedik, ama daha sonraki zamanlarda boyalarla olan bağlantısı ve boyaları sevmesinden dolayı acaba resimlerle bir ilgisi olabilir mi diye ailesi ile paylaştım. Ailesiyle bu yönde iyi bir resim eğitimi alarak yeteneklerini ortaya çıkarabileceğini düşündük. Birlikte araştırdık ve bir resim kursuna yazdırdık. İlk yaptığı resimle şuan ki yaptığı resim arasındaki farkı, gelişmeyi hepimiz görüyoruz. Yakın zamanda da kendi adına bir resim sergi açacak. İlerleyen zamanda güzel sanatlar akademisi düşünülebilir. Ali hakikaten azimli, çok farklı bir çocuk, resim yapmaya başladığı günden bu yana kendini de gösterdi. Ben Ali’nin daha da başarılı olacağına çok inanıyorum” dedi.

“Psikolojik açısından çok iyi oldu”

Ali Eren’in genelde portre resimler yapmayı sevdiğini söyleyen annesi Alev Nezlioğlu, “Takıntılı bir hastalığı olduğu için resim yaparken boyayı taşırmamaya çok dikkat ediyor. Taşırdığı zaman siliyor. Ondan beri fark ettim ki, resim yapmaya yönelik bir yeteneği var. İlkokul öğretmeni de bizleri yönlendiricince kursa yazdırdık. Hem kendisi için psikolojik açısından iyi oldu, hem de yeteneğini ortaya çıkardı. Genelde portre resimleri yapsa da, insan, doğa resimleri de yapıyor. Bazen de hayal gücünü kullanarak resimler çiziyor” dedi.

“Ali, sanatçı olacak”

2 yıldır öğrencisi olduğu ifade eden Resim Öğretmeni Meryem Yıldırım ise “Ali çok yetenekli bir öğrencim. Çok istekli geliyor ve atölyeden gitmek istemiyor. Resim yapmaya başladığı anda kendinden geçiyor. Sadece resim yapmaya konsantre oluyor. Zaten bizim sloganımız sanatta engel yoktur, olamazda. Çok farklı ve güncel olayları takip ederek ona göre resimler de yapıyor. Aslında bu da araştırmacı özelliğini de ortaya koyuyor. İnşallah güzel bir akımla Ali sanatçı olacak” diye konuştu.

Bir cevap yazın