Down Kafe’yi maviye bürüdüler

Engelsiz İskenderun Derneği Başkan Feray Dingil ile Uğurcan Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Kurucusu Necla Demir, 2 Nisan Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla down sendromlu ve otizmli çocukları buluşturdu. Down Kafe’de düzenlenen etkinlikte, oldukça keyifli zaman geçiren çocuklar, dans edip müzik eşliğinde eğlenceli vakit geçirdi.

Vatandaşların da yoğun ilgi gösterdiği, otizmli çocukların ve down sendromlu çocuklarla kaynaştığı etkinlikte, ‘Dost canlısıyım, eğlenmeyi severim’, ‘Bizim sevgimiz dünyaya yeter’, ‘’Her hayat değerlidir’, ‘Otizme mavi ışık yak’, ‘Otizm sevgi ister’ pankartı taşıyarak, giydikleri mavi tişörtlerle farkındalık yaratan çocuklar,  Down Kafe’yi adeta ‘Mavi’ye bürüdü.

“Bu dünyada otizmli çocuklar da var”

Engelsiz İskenderun Derneği Başkanı Feray Dingil, otizmlilerin sadece 2 Nisan’da değil her zaman hatırlanması gerektiğini belirterek, “Otizmli çocuklar bu dünyada var ve lütfen fark edin. Bizler derneğimizle hemen her hafta farklı programlar ile hem çocuklarımızla ve hem de aileleriyle etkinliklerde bir araya geliyoruz. Onlar hepsi benim yavrularım. Çocukların mutluluklarını görüyorsunuz. Eğleniyoruz ve güzel vakit geçiriyoruz. Bu çocuklarımızın toplumla bütünleşmelerini, daha iyi bir yaşam sağlamak için gayret gösteriyoruz. Biz büyük bir aileyiz. Otizm farkındalık günü kutlu olsun” diyerek, desteklerinden dolayı Necla Demir’e teşekkür etti.

“Otizm eksiklik değil, farkındalıktır”

Otizmin her 68 çocukta bir görünen davranışsal farklılıklar olduğunu belirten Uğurcan Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Uğur Gökkaya’da, “Otizmli çocuklarda bilişsel ve davranışları diğer çocuklara göre biraz daha farklılıklar göstermektedir. 2 Nisan Otizm Farkındalık Günü ile amacımız; çevremizdeki insanlara otizmin farkındalığını anlatmak, bu çocuklara daha iyi bir yaşam şansı sunabilmek için otizmin ne olduğunu öğretmektir. Otizmin aslında bir eksiklik değil, farkındalık olduğunu herkese duyurmaktır. Bu özel çocuklara yaptığı fedakârlıklardan dolayı dernek başkanı Feray Dingil’e ve kurucumuz Necla Demir’e ne kadar teşekkür etsek azdır. Bugüne kayıtsız kalmayan öğrencilerimize, velilerimize de teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

 

Bir cevap yazın