Hatay’daki gürültü kirliğine bilimsel çözüm

Hatay Büyükşehir Belediyesi(HBB), Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu(TÜBİTAK) işbirliğiyle ilin Karayolu Trafik Gürültü Haritası’nı hazırlıyor.

HBB Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ve TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi Başkanlığı(MAM)’nın teknik ekipleri, gürültü haritasını oluşturacak verileri toplamak amacıyla Antakya, Defne, Samandağ, İskenderun ve Dörtyol ilçe merkezlerinin işlek caddelerinde Gürültü Ölçüm Cihazlarıyla yaklaşık bir hafta süren ve her bir noktada 24 saate varan ölçümler gerçekleştirdi.

TÜBİTAK’ın trafik gürültü sorununun çözülmesi adına Türkiye genelinde başlattığı çalışmada pilot illerden biri seçilen Hatay’ın cadde ve yollarındaki gürültü seviyesini gösteren simülasyon raporlarını hazırlayacak. Ölçümler sonrası Karayolu Trafik Gürültü Haritası’na ve gürültü seviyesine göre Hatay’da sınır değerlerini aşan cadde ve yollarda gürültü seviyesini düşürmek adına toplu taşımanın özendirilmesi, gereksiz korna çalınmasının önüne geçilmesi, gereksiz dur-kalkların engellenmesi gibi önlemler alması amacıyla trafikte bir takım düzenlemeler yapılacak.

Bir cevap yazın