Bu sonuç Hatay’ı şok etti

SALON: Palasport Taliercio

HAKEMLER: Vilius Maciulaitis (Litvanya), Andrada Csender (Romanya), Luka Kardum (Hırvatistan)

REYER VENEZİA: Carangelo 10, De Pretto 12, Little 6, Walker 9, Williams 24, Bestagno 2, Dotto 2, Micovic 11, Ruzickova 4

HATAY BŞB: Ben Abdelkader 17, Mitchell 10, Bahar Öztürk 6, Paris 17, Snytsina 7, Merve Aydın, Mircheva, Özge Yavaş

Hatay Büyükşehir Belediyesi Kadın Basketbol Takımı, FIBA EuroCup yarı final rövanş mücadelesinde deplasmanda karşılaştığı İtalya temsilcisi Reyer Venezia takımına 80-57 yenilerek, kupaya veda etti. Eşleşmedeki ilk maçı 20 sayı farkla kazanan, rövanş maçında ise 23 sayı farkla yenilerek EuroCup hayallerini erteleyen Hatay’ın Melekleri, elde edilen skorla Hataylıları adeta şok etti.

Heyecanın eksik olmadığı kıyasıya mücadeleye sahne olan müsabakayı Hataylılar Antakya Cumhuriyet Alanı’nda dev ekrandan izledi. Müsabakanın 26. dakikasında 34 sayı (59-25) geri düşen Hatay ekibi, son dakikalara kadar birçok kez farkı 20 sayının altına indirme şansını değerlendiremeyerek, ilk karşılaşmadaki 20 sayılık avantajından yararlanamadı. FIBA EuroCup final fırsatını kılyapı kaçıran Hatay’ın melekleri, sahadan oldukça üzgün ayrıldı.

“Üzgünüz”

Maç sonrası kısa bir değerlendirme yapan Hatay Büyükşehir Belediyespor Antrenörü Aikaterini Chatzikadi, “Finali elimizden kaçırdığımız için üzgünüz. Ama buralara kadar gelmek de bizim için oldukça gurur vericiydi. Bu yıl kupayı Hatay’a getirememiş olabiliriz ama gelecek sezonlarda taraftarımıza bu mutluluğu yaşatmayı hedefliyoruz. Başta Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ve taraftarlarımız olmak üzere bizlere her zaman destek veren ve yanımızda olan herkese çok teşekkür ediyoruz” diyerek, üzüntüsünü dile getirdi.

Bir cevap yazın