Hem karadan, hem havadan denetim

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, kuvvet komutanları ile birlikte Suriye sınırındaki birliklerde incelemelerde bulundu. Sabah saatlerinde 3 helikopter, Suriye sınırındaki 2’nci Hudut Tabur Komutanlığı’na bağlı Öncüpınar Bölük Komutanlığı pistine indi. Yaklaşık 2 saat kadar Suriye sınırında incelemelerde bulunduktan sonra Orgeneral Akar, Gülbaba Hudut Taburu ile Darmık Dağı’ndaki birlikleri ziyaret etti.  Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, daha sonra beraberindeki kuvvet komutanları ile birlikte Hatay’daki harekat merkezine geçerek burada 2’nci Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel’den Afrin’deki terör örgütlerine yönelik sürdürülen ‘Zeytin Dalı Harekatı’na ilişkin bilgiler aldı.

Ülkenin ve milletin huzur ve güvenliğine tehdit oluşturan hain bölücü terör örgütü yapılanmasının bertaraf edilmesi için operasyonların aralıksız devam etiğini söyleyen Akar,  etkin şekilde yürütülen operasyonlar neticesinde son dönemde bölgede, hudutlarımızda ve mücavir alanlarda bölücü terör örgütüne ağır kayıplar verdirildiğini, bu mücadelenin en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar aynı azim ve kararlılıkla sürdürüleceğini ifade etti.

Vatan için şehit ve gazi olan kahraman silah arkadaşlarının tek bir damla kanının dahi yerde kalmayacağını söyleyen Orgeneral Akar, terörle mücadele harekâtına katılan kahraman ve fedakâr tüm personeli harekâtın başarılı bir şekilde yürütülmesinde göstermiş oldukları özverili çalışmalardan dolayı kutlayarak, başarılar diledi.

Akar, incelemelerinin ardından helikopterle Hatay’dan ayrıldı.

 

Bir cevap yazın