Dostlar hoşgörü sofrasında buluştu

İskenderun Esnaf Oda Başkanları, kongre sürecini tamamlamalarının ardından geleneksel hale getirdikleri birlik ve beraberlik kahvaltısının ilkini basın mensuplarıyla birlikte gerçekleştirdi.  Petek Kafe’de düzenlenen birlik ve beraberliğin yanı sıra hoşgörü sofrasını da yansıtan kahvaltıya İskenderun Esnaf Odaları Birlik Başkanı Uğur Fırat, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, Ak Parti İskenderun İlçe Başkanı Beyazıt Bestami Bilgili, esnaf oda başkanları ve basın mensupları katıldı.

İlk kahvaltı basına

Toplantının açılış konuşmasını yapan İskenderun Esnaf Odaları Birlik Başkanı Uğur Fırat, kendilerine her zaman destek veren basın mensuplarına teşekkür ederek, “Öncelikle vatanımızı korumak amacıyla ‘Zeytindalı Harekâtı’na katılarak bu uğurda şehit olan Mehmetçiklerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Malumunuz, oda başkanları olarak seçimlerimizi tamamladık. Kendi aramızda esnaf oda başkanlarımızla bir karar aldık ve ilk kahvaltımızı her zaman haber peşinde koşan, iyi günde ve kötü günde de yanımızda olan siz değerli basın mensubu arkadaşlarımızla birlikte yapalım istedik. Bu kahvaltının ev sahibi sizsiniz. Geldiğiniz için sizlere teşekkür ediyoruz. Ayrıca bugün mübarek Regaip Kandili ve hepinizin kandili kutlu olsun” dedi.

“Bu dayanışma sorunları aşar”

Basın mensuplarının kentin tüm dinamikleri ile her zaman bir arada olduğunu dile getiren İskenderun Gazeteciler Cemiyeti(İGC) Yönetim Kurulu Üyesi Erdal Yılmaz, “Gazeteciler olarak bu kentte, esnaf oda başkanları, meslek odaları, sivil toplum kuruluşları, siyasiler ve vatandaşlarımızın her zaman yanında olduk. Bu kapsamda esnaf oda başkanları her zaman yanlarına rahat gidip gelebildiğimiz arkadaşlarımız oldular. Bu kentin aşması gereken bazı sorunları olduğu doğrudur fakat bu tür dayanışma örneklerinin bu sorunları aşmada çok önemli bir yer tuttuğuna inanıyorum. Esnaf odaları bunu bugüne kadar çeşitli bürokratları, çeşitli meslek gruplarını ağırlayarak yaptı. Bugün de sıra bize geldi. Bütün gazeteciler adına, gerek odaların, gerek kentimizin, gerekse de ülkemizin sorunları adına işbirliği içerisinde olacağımızı teyit etmek istiyorum” diye konuştu.

“Yanlışları göz ardı etmeyin”

Esnaf odalarının İskenderun’da birlik ve beraberliğin tesis edilmesi noktasında çok önemli işler yaptığını söyleyen İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası(İTSO) Başkanı Levent Hakkı Yılmaz da; “ Esnaf odaları seçimlerini tamamlayarak, başkanlarımız görevlerine başladı. Biz de 1 Nisan da oda seçimlerimizi yapacağız. Beş yıl boyunca yönetim kurulu üyelerimizle birlikte, esnaf oda başkanlarımızla, bölgemiz için faydalı neler yapabiliriz düşüncesiyle sık sık bir araya geldik. İnşallah seçimler tamamlandığında bu göreve tekrar getirilirsek, sizlerle birlikte hem bölgemiz, hem ülkemiz, hem de İskenderun için önemli işleri birlikte yapacağımızın sözünü burada vermek istiyorum. Ben rica ediyorum; gerçekten doğru işler yaptığına inanmadığınız kişilerin yanında durmayın. Bu konuda bizim de yanlışımız olursa eleştirileriniz sürsün ama bize yapılan yanlışları da göz ardı etmeyin. Bu anlamda bugüne kadar bizlere göstermiş olduğunuz birlik ve beraberlikten ötürü sizlere teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın