Vali, eğitime yön verdi

Türkiye İzcilik Federasyonu Başkanı Hasan Dinçer Subaşı, İl Temsilcisi Yılmaz Kalkan ve beraberindeki heyetle birlikte Hatay Valisi Erdal Ata’yı makamında ziyaret etti. Gerçekleşen ziyarette Vali Ata, Başkan Subaşı ve beraberindeki heyeti Hatay’da görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, federasyonun gerçekleştirdiği faaliyetler hakkında Başkan Subaşı’dan bilgiler aldı.

Meslek hayatı boyunca eğitimin en fazla önem verdiği husus olduğunu belirten Vali Ata, eğitimin bedenen ve fikir olarak iki yönlü olmasının yanında ahlaki olarak verilmesinin de büyük önemi olduğunu ifade etti. İzcilik eğitiminin bu nedenle oldukça geçerli bir metot olduğunu sözlerine ekleyen Vali Ata, “İzcilik, gencin grup içinde ve tabiatın kucağında yaşantı yoluyla eğitilerek dürüstlük, cesaret, beceri, sağlık ve mukavemet kazandıran bir eğitim yöntemidir” dedi.

Başkan Subaşı ise Hatay’da yürütülen faaliyetleri yerinde görmek amacıyla Hatay’a geldiğini belirterek, nazik kabulünden dolayı Vali Ata’ya teşekkür etti.

 

Bir cevap yazın