Yeni nesil kütüphane klasiğin dışına çıktı

İskenderun İlçe Halk ve Çocuk Kütüphanesi, “Yeni nesil çocuklar, yeni nesil kütüphaneler ” temasıyla bu yıl 26 Mart -1 Nisan 2018 tarihleri arasında kutlanacak olan 54. Kütüphane Haftası için çalışmalarını hızlandırdı. İskenderun’da birbirinden özel etkinlik, söyleşi ve ünlü yazarların imza günleri ile dolu dolu kutlanacak olan etkinliklerle, öğrencilerde ve vatandaşlarda kitap okuma alışkanlığını geliştirmek ve kitap sevgisini arttırmanın yanısıra, halkı kütüphanelere daha çok teşvik etmek amaçlanıyor.

26 Mart Pazartesi günü İskenderun Nostaljisi Kitabının Yazarı M. Haşmet Kolağası tarafından verilecek ‘Yeni Nesil Çocuklar, Yani Nesil Kütüphaneler’ konulu konferans ile başlayacak olan bir haftalık etkinlik programı, Kılıçali Paşa İlkokulu 2/B Sınıfı öğrencilerinin ‘Şiirler ve Şarkılar’ adlı programı ile son bulacak.

Çocuk Kitapları yazarı Nurgül Ateş’in İskenderun İlçe Halk ve Çocuk Kütüphanesi ve okullarda düzenleyeceği ‘İmza Günü’ ile renklenecek olan dolu dolu etkinliklerle kütüphanenin klasiğin dışına çıktığını belirten yetkililer, kütüphanelerin artık dört tarafı kitaplarla çevrili bir yer olmaktan çıkıp 7’den 70’e herkesin gönül rahatlığı ile gelip, konferans ve imza günlerine katıldığı, istediği her tür kitaba ve bilgiye ulaştığı alanlara dönüştüğünü ifade etti.

 

Bir cevap yazın