Empati yapmaya var mısınız?

Güleryüz Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, 21 Mart Down Sendromlular Günü’nde farkındalık yaratan yepyeni bir projeye daha imza atacak.  Her yıl birbirinden farklı projelerle Down sendromlu bireylere dikkat çeken Güleryüz Özel Eğitim Merkezi, bu yıl İskenderun Primemall Alışveriş Merkezi’ne gelen ziyaretçileri de empati etkinliğine dahil ederek, bu özel günü öğrencilerinin binlerce kişiyle kutlamasına imkan sunacak.

Proje kapsamında, vatandaşlardan üzerinde down sendromlu bireylerin fotoğraflarının bulunduğu maskeleri takmaları ve AVM içerisinde bu maskelerle gezerek özel çocukların gözünden hayata bakmanın nasıl bir duygu olduğunun farkına varmaları istenecek.

  

“Empati etkinliğimize bekliyoruz”

Özel Eğitim Merkezi Kurucusu Nesli Özdemir, hem projeye, hem de öğrencilerin yapmış oldukları el emeği ürünleri sergisine katkı sunmak isteyen herkesi AVM’ye davet ederek,  “Her yıl 21 Mart günü Down Sendromlu bireylere dikkat çekmek için benzer projeler gerçekleştiriyoruz. Bu yıl ise alışveriş merkezine gelen ziyaretçilere Down Sendromlu bireylerin olduğu yüz maskesini dağıtacağız. Bu sayede insanlarımızın empati kurmalarını ve onların gözünden hayata bakmanın nasıl olduğunu farketmelerini hedefliyoruz. Bugüne kadar bizleri yalnız bırakmayan herkesi 21 Mart günü gerçekleştireceğimiz bu projeye de bekliyoruz ve bizleri yalnız bırakmayacaklarını biliyoruz” dedi.

Bir cevap yazın