Bu kursiyerler engel tanımıyor

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığı ve Kalkınma Bakanlığı desteğiyle hayata geçirecekleri ‘Engelliyim Engel Tanımam’ SODES projesinin tanıtım toplantısını gerçekleştirdi.  Projenin tüm detaylarının anlatıldığı toplantıya İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil ve eşi Feray Dingil’in yanısıra, İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Tuğrul, İş Kur İskenderun Şube Müdürü Mehmet Yüksel, Ak Parti İskenderun İlçe Başkanı Bestami Beyazıt Bilgili, kurum müdürleri, belediye çalışanları ve kursiyerler katıldı.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve şehitler anısına bir dakikalık saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan proje tanıtım toplantısında kısa bir konuşma yapan İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, 34 engelli vatandaşa 3 ayrı branşta verecekleri mesleki kurslarla, engelli bireylere meslek edindirmenin yanısıra engelli istihdamının da arttırılmasına katkı sunacaklarını söyledi.

Proje kapsamında verilecek olan kilim dokumacılığı kursuna görme engelli vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini söyleyen Başkan Seyfi Dingil, “İskenderun Belediyesi olarak, 03.03.2017 tarihinde TC Kalkınma Bakanlığı Sodes 2017 teklif çağrısına ‘Engelliyim Engel Tanımam’ projesi ile başvuru yaptık. Yaptığımız başvuru 17.10 2017 tarihinde yapılan açıklama ile desteğe hak kazandı. Proje ortağımız olan Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile birlikte başlattığımız projemizin bütçe tutarı 318 Bin 449 TL’dir. Projemiz 28.11 2017 tarihinde başlamıştır ve süresi 12 ay olarak belirlenmiştir. Proje kapsamda ‘Engelsiz Atölye’ çalışmalarımız da başlamıştır. Yine projemiz kapsamında üç ayrı atölye oluşturularak kursiyerlerimize eğitimler verilecektir. ‘Ahşap, halı kilim ve süs çalı ve yetiştiriciliği’ için başvuruda bulunan 34 engelli fakat engel tanımayan kursiyerimiz için eğitimlerimiz Mayıs ayının ilk haftası başlayacak, Kasım ayında da sona erecektir” dedi.

Proje koordinatörlerinden Emine Gül, İskenderun Belediyesi olarak engelli bireylerin sorunlarının farkında olup, bu sorunları gidermeye yönelik projeler hayata geçireceklerini belirtirken, Nur Bahar Sakcı da engelli bireylere tanınan hakların Cumhuriyet dönemi itibariyle geliştirilmeye başlandığına dikkat çekti. Yapılan proje tanıtımı konuşmalarının ardından, toplantı kokteylle son buldu.

 

 

Bir cevap yazın