İSTE’nin sınır ziyareti uğurlu geldi

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE), akademik ve idari kadrosu ile öğrencilerinden oluşan heyet; Zeytin Dalı Harekâtı’nda görevli Mehmetçiğe moral vermek ve bölge halkına destek olmak için Suriye sınırındaki Hassa’ya gitti.

İlk olarak Hassa Kaymakamı Yusuf Turan’ı ziyaret eden İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli başkanlığındaki heyet, bölge ve Harekât ile ilgili bilgiler aldıktan sonra, İlçe Jandarma Garnizon Komutanı Binbaşı Nuri Dilek’i ziyaret etti. Ziyaretin gerçekleştiği sırada, Afrin’in kontrolünün Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından ele alındığı ve Türk Bayrağı’nın göndere çekildiğine dair gelen haberler hem heyete, hem Hassalılara büyük sevinç ve mutluluk yaşattı.

Hassa’da yoğun mesai

İSTE Heyetine ziyaretlerinden dolayı teşekkür eden Hassa Kaymakamı Yusuf Turan; “Öncelikle böylesine önemli ve anlamlı bir günde bizleri ziyaretinizden ve desteğinizden büyük memnuniyet duyduğumuzu belirtmek isterim. Harekâtın ilk 30 günü Hassa’da çok yoğun günler yaşandı. Şu an harekâtın 58. günü ve askerlerimiz kararlılıkla ilerlemeye devam ediyor” dedi.

İSTE’den savunma sanayi hamlesi

İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli de her zaman Mehmetçiğin yanında olduklarını belirterek; “İSTE olarak, sizlere, askerlerimize minnettarız. Biz de, Ülkemiz ve Silahlı Kuvvetlerimize destek olmak için elimizden gelen her türlü çabayı gösteriyoruz, her gün daha fazlasını yapmaya çalışıyoruz, üretmek ve katma değer oluşturmak için çalışıyoruz. Savunma sanayiine yönelik olarak, ilgili kurumlarla işbirliği içerisinde çalışmaktayız” dedi.

“Askerimizin başarılarıyla gurur duyuyoruz”

Strateji ve yönetim uzmanı İSTE Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Alparslan Ateş, Türk Askeri’nin kararlılığına ve başarısına dikkat çekerek; “Operasyonun başarılı bir şekilde devam ettiğini görüyoruz. Milletimiz 103 yıl önce Çanakkale Zaferi’nde olduğu gibi 15 Temmuz’da ve Zeytin Dalı Operasyonu’nda da aynı kararlılığı göstermeye devam ediyor” şeklinde konuştu.

Çanakkale rölyefi beğenildi

Ziyaretlerin ardından Hassa Kaymakamı Yusuf Turan ile Hassa Garnizon Komutanı Binbaşı Nuri Dilek’e İSTE İskenderun Meslek Yüksek Okulu El Sanatları Bölümü öğrencilerinin yapmış olduğu “Çanakkale Zaferi” görselli bakır rölyef hediye edildi. Askerlerle çok sayıda fotoğraf çektiren heyet, Kahraman Mehmetçiğe duydukları minnettarlığı dile getirdi.

 

 

Bir cevap yazın