Hatay’ın tanıtımında güçlü adımlar atıyor

UNESCO tarafından gastronomi alanında ‘Yaratıcı Şehirler Ağı’na layık görülen Hatay’ın damak çatlatan lezzetlerinin tanıtılmasına katkı sunan Hatay Gastronomi Etkinliği’nin ikincisi renkli görüntülerle start aldı. Hatay Büyükşehir Belediyesi ve Hatay Aşçılar ve Turizm Birliği Derneği işbirliğiyle düzenlenen ve bu kez Hatay’ın ünlü restoran şeflerinin marifetlerini sergiledikleri ikinci yemek yarışmasında, hünerli aşçılar en güzel kabak borani ve firik pilavını yapmak için yarıştı.

Antakya Atatürk Caddesi üzerindeki  Hatay Büyükşehir Belediyesi taş binası önünde gerçekleşen etkinlikte, Hatay’ın ünlü restoran şefleri yarışırken, vatandaşlar da özenle süslenen stantlarda Hatay’a özgü yöresel lezzetleri tatma imkânı buldu.

“Türk yemeklerini yapıyoruz”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Türkiye Aşçılar Federasyonu Yönetim Kurulu adına konuşan şef Koray Türk, 24 aşçılar derneği arasında en başarılı derneğin Hatay olduğunu belirterek, “Biz Türkiye aşçıları olarak hep Türk yemeklerini yapıyoruz. Hatay da Türk mutfağı olarak gerçekten çok başarılı bir mutfak” diye konuştu.

Başkan Savaş’a teşekkür

Etkinliğe destek veren CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, Hatay’ı dünyaya tanıtan Başkan Lütfü Savaş’a teşekkür ederek,  “Yemek denince akla Hatay gelir tabi kii. Birçok il ve ülkeyi gezdim, en lezzetli yemekler Hatay’da. Ama, bu yetmez bunu tüm dünyaya tanıtmamız lazımdı. Hatay’ı tüm dünyaya tanıtan belediye başkanımız Sayın Lütfü Savaş’a teşekkür ediyorum. Hatay’ın birleştirici gücü dendiğinde aklımıza Lütfü Başkan geliyor. Kendileriyle gurur duyuyoruz” dedi.

“Birlikte, Hatay’ı yüceltelim”

Afrin’deki Zeytin Dalı Harekatı nedeniyle ara verdikleri Gastronomi Etkinliği’ne kaldıkları yerden devam ettiklerini söyleyen Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş da, bu etkinliği 20 -25 günde bir veya ayda bir yapmaya planladıklarını ve Hatay’ın lezzetlerini dünya ile paylaşmaya devam edeceklerini söyledi.

Hatay’ın kadim ve kimliği olan bir şehir olduğunu ve tüm özelliklerini dünya ile paylaşmak istediklerini vurgulayarak, ” Gidilecek yollar atılacak ilk adımla başlar. Atım atalı 8 yıl olmuş ama bunun sonucunu 8 yılda almışız. Zincirler bir günde kırılmıyor. Milletler, toplumlar bir günde oluşmuyor. Ve her şehrin kendine özgü bir kimliği var. Bu kimliğin gerisinde insanların yüzyıllarca süzülmüş bir tarihi var. Medeniyet birliği var. Toplumsal birliği var. Ve bütün bunların sonucunda da bir kültür ortaya çıkıyor. Ama kültürle birlikte yemek ve yemek çeşitleri de bu kültürün içerisinde yoğrulup bugünlere kadar geliyor. Biz tabi ki kadim bir şehriz, kimliği olan bir şehiriz. Kadim ve kimliği olan bir şehri dünya ile paylaşmak istiyoruz. Dünya ile bizim birikimlerimizi paylaşmak istiyoruz. Bunlardan en önemlilerinden bir tanesi de bizim yemek kültürümüz. Bu ikinci organizasyonumuz. EXPO 2021’i de unutmadık. Onun için de tanıtımlarımız ve paylaşımlarımız devam edecek. Şehrimize birlikte sahip çıkalım. Birlikte güç oluruz. Birlikte şehirdeki bütün tozları atıp, şehrimizin değerlerini birlikte yüceltiriz ve dünya ile birlikte paylaşırız. Atılacak adımlar tek başına ses getirmez ama birlikte atacağımız adımlar hem ses getiri, hem de bizi motive edip daha ileriye taşımamıza sebep olur” dedi.

https://www.facebook.com/LutfuSavas/videos/933809586801037/

 

Bir cevap yazın