Adım adım düşlere güç verdiler

Eskişehir’deki Gezi Parkı olaylarında sokak arasında feci şekilde katledilen üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz’ın doğum günü dolayısıyla düzenlenen ‘Hatay Barış Koşusu’nda adımlar Ali İsmail’in yarın kalan düşlerini gerçeğe dönüştürmek için atıldı.

Ailesi tarafından kurulan Ali İsmail Korkmaz Vakfı(ALİKEV) öncülüğünde, Hatay Büyükşehir Belediyesi, Defne Belediyesi ve Antakya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) sponsorluğunda gerçekleşen Barış Koşusu’na katılan yüzlerce koşucu arasında CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ömer Dolar, CHP İl Başkanı Servet Mullaoğlu, Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman, Türkiye Toplum Gönüllüleri Vakfı Kurucusu İbrahim Betil ve ATSO Başkanı Hikmet Çinçin de yeraldı.

Antakya Atatürk Parkı’nda 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi şehitleri anısına saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan Hatay Barış Koşusu’nun startını Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Vekili M. Ömer Dolar ile Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman birlikte verdi.

Profesyonel sporcuların yer aldığı 10 kilometre koşusunun ardından 4 kilometrelik halk koşusunun başlangıcı yapıldı. Koşu sonucu her katılımcıya madalya, kupa ve çeşitli hediyeler verildi.

“Barış adına hoşgeldiniz”

Ali İsmail Korkmaz’ın abisi Gürkan Korkmaz, koşuyu önümüzdeki yıllarda uluslararası hale getirmeyi düşündüklerini belirterek, “Geçen sene şakayla karışık burada koşu yapar mıyız dedik, bu sene buradayız, keşke böyle ülkeler arası koşu yapsak sınırları geçsek diyorduk, belki 2 sene sonra onu da gerçekleştiririz, barış adına hoş geldiniz. Birçok sponsorun desteği ve sizin katılımınızla gerçekleşti bu koşu. İyi ki varsınız, iyi ki buradasınız, iyi ki doğdun Ali İsmail” dedi.

“Adımlarınıza sağlık”

Ali İsmail’in annesi Emel Korkmaz da yaptığı konuşmada, “Alişim için anılarınızı anmaya geldiniz, hoş geldiniz, ayağınıza sağlık. Bu Hatay’da bir ilk, inşallah her sene aynı coşkuyla aynı heyecanla daha çok çoğalarak bu maratonu gerçekleştireceğiz. Hepinizin adımlarına, yüreğinize sağlık, hoş geldiniz” şeklinde konuştu.

“Özgür dünyayı kuruncaya kadar pes etmek yok”

Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman, “Sevgili Ali İsmail, hepinizin de bildiği gibi özgür bir dünya istiyordu. Şuna inanıyorum ki, bu yürekler, bu canlar özgür dünyayı kuruncaya kadar asla pes etmeyecek, her türlü etkinlikte bunu haykıracaklar. İşte bugün de böyle bir gün. Bu koşuda emeği geçen herkese gönülden teşekkür ediyorum” dedi.

https://www.facebook.com/aliismailkorkmazvakfi/videos/2043276959241038/

 

 

 

 

Bir cevap yazın